Clujenii înghit televizor cu orele pe zi, dar nu ştiu folosi calculatorul

Clujenii înghit televizor cu orele pe zi, dar nu ştiu folosi calculatorul
Stau cu orele la televizor, dar nu ştiu folosi calculatorul şi, de fapt, mulţi nu au un PC în casă. Vorbim despre clujeni, conform unui sondaj realizat de Institutul Român de Evaluare şi Strategie.

Aproape toţi clujenii au un televizor în casă, dar numai 71% au calculator şi doar unul din doi are laptop. În consecinţă, 23% se uită peste trei ore zilnic la televizor, dar 36% folosesc calculatorul de cel mult două ori pe an. 29% nu citesc ziarele, 41% nu citesc cărţi, iar 37%, adică mai mult decât unul din trei, nu foloseşte Internetul decât cel mult de două ori pe an. Directorul IRES Vasile Dâncu e însă optimist: "Am avut o cercetare şi în Cluj, faţă de alte oraşe, chiar şi populaţia în vârstă foloseşte mai des Internetul, inclusiv pentru itneret banking", spune el.

"Indicatorul dde penetrare a internetului e unul dintre cele mai bune la nivel european", adaugă el. "Sunt oameni în vârstă, sunt cei care nu au fost alfabetizaţi în acest domeniu. Dar şi dintre pensionari sunt mulţi care folosesc Internetul bine inclusiv la la activităţile zilnice. Din acest punct de vedere stăm foarte bine".


Unul din doi repondenţi la sondaj nu a fost niciodată la restaurant, teri din patru nu au fost în cluburi şi, la fel, 3 din 4 clujeni nu călcat niciodată într-o bibliotecă. "Suntem un oraş mai provincial decât credem", spune Dâncu.

Etichete
Comenteaza