Clujenii, în pelerinaj la Crucea lui Iisus expusă în Avram Iancu

Clujenii, în pelerinaj la Crucea lui Iisus expusă în Avram Iancu
Clujenii au stat astăzi la coadă pentru a vedea şi a se închina Crucii lui Iisus adusă din Grecia. Relicva este expusă în Piaţa Avram Iancu, în faţa Catedralei Ortodoxe.

Şirul celor care aşteptau să vadă astăzi Crucea lui Iisus se întindea, pe trotuarul de lângă Mitropolie, până aproape de semaforul cu Bulvevardul 21 Decembrie 1989. În linişte, la rând, aşteptau vârstnici, mame cu prunci, feţe bisericeşti şi chiar şi tineri. Unii credincioşi au adus cu ei obiecte personale sau obiecte de îmbrăcăminte pe care să le atingă de cruce.

Relicva a fost adusă ieri la Cluj de o delegaţie condusă de mitropolitul Panteleimon din Veria (Grecia), însoţit de alţi trei călugări. A fost aşezată pe un podium special în faţa catedralei. Ea va rămâne aici până luni, urmând să fie introdusă pe parcursul nopţiilor în biserică.

Mâine, mai mulţi ierarhi vor oficia Liturghia arhierească în catedrală, după care va avea loc o procesiune înspre Calea Turzii, unde va fi pusă piatra de temelie a viitorului centru misionar ortodox al Arhiepiscopiei Clujului.

Citeşte mai multe despre Crucea lui Iisus la Cluj aici.

Comenteaza