Foto Clujenii, așteptați la Târgul „Negustorii satului”, în Parcul Etnografic „Romulus Vuia”

Secția în aer liber a Muzeului Etnografic al Transilvaniei - Parcul Etnografic ,,Romulus Vuia” este, în aceste zile, gazda a peste 70 de producători tradiționali din întreaga Transilvanie, în cadrul Târgului ,,Negustorii satului”.

Astfel, până duminică, 25 aprilie, între orele 10:00 – 18:00, clujenii interesați de produse ecologice sau tradiționale, precum și cei care doresc să petreacă timp de calitate în natură sunt așteptați la târgul de primăvară din Hoia.

Prin intermediul acestui eveniment artizani, meșteșugari, dar și producători din diferite colțuri ale Transilvaniei au posibilitatea de a-și face cunoscută munca, de a-și crea o rețea de cumpărători, dar și de a prezenta publicului culturi și tradiții străvechi din zone diferite ale țării.

Potrivit reprezentanților forului administrativ județean, reprezintă o oportunitate ideală pentru omul contemporan, din ce în ce mai preocupat de calitatea hranei pe care o consumă, de a se aproviziona cu produse bio.

Târgul ,,Negustorii Satului” este o inițiativă a Asociației pentru Inovare Artistică, născută în cadrul evenimentului ,,AiA la Sat”, devenită ulterior un eveniment de sine stătător, derulat în colaborare cu Muzeul Etnografic al Transilvaniei.

Comenteaza