Clujenii, așteptați la evenimentele de 1 Decembrie. Primarul Boc: „Să se bucure cu drag și suflet românesc de această zi minunată”

Clujenii, așteptați la evenimentele de 1 Decembrie. Primarul Boc: „Să se bucure cu drag și suflet românesc de această zi minunată”
| Foto: Facebook.com/PrimariaClujNapocaRomania

Edilul Emil Boc invită comunitatea clujeană și turiștii să sărbătorească împreună Ziua Națională a României. Manifestările din acest an se vor desfășura în Piața Mihai Viteazul, Piața Avram Iancu și Piața Unirii.

Primarul municipiului Cluj-Napoca a transmis, la un post local de radio, mesajul său de 1 Decembrie pentru clujeni.

Le transmit clujenilor să se bucure cu drag și suflet românesc de această zi minunată. Sunt o multitudine de evenimente peste tot în oraș. Chiar dacă ne simțim greutățile și poverile oamenilor, așa cum simt mulți oameni, cu războaie lângă grăniță, cu inflație, dar pe lângă toate acestea există și o parte plină a paharului. Asta înseamnă pacea și accesul la prosperitate pe care le avem. Putem construi mult pentru a fi mai bine. Avem o țară bogată, frumoasă, important este să știm să fructificăm asta în interesul românilor. Le doresc clujenilor de Ziua Națională să-și amintească de moșii și strămoșii noștri, care ne-au dat libertate, democrație, ne-au dat șansa de a trăi împreună”, a afirmat Emil Boc.

Evenimentele de vineri debutează cu ceremonialul de depunere de jerbe și flori în Piața Mihai Viteazul, de la ora 09:00. Manifestările organizate de Primăria și Consiliul local Cluj-Napoca, Instituția Prefectului Județul Cluj și Divizia 4 Infanterie „Gemina” continuă de la ora 10:30 în Piața Avram Iancu unde va avea loc ceremonia oficială, defilarea cu tehnică militară și de intervenție și un spectacol de artificii de zi.

De asemenea, de la ora 12:00 ne aducem aminte, printr-un eveniment dedicat, de curajul liderului revoluţiei române de la 1848 din Transilvania „Avram Iancu, de 30 ani în inima Clujului”, organizat în parteneriat cu Societatea Cultural-Patriotică „Avram Iancu” din România.

Pe Bulevardul Eroilor va avea loc o reconstituire a evenimentelor din anul 1918, în intervalul 13:00-15:00. De asemenea, clujenii pot rămâne cu o amintire din zona de photobooth, care va fi activă în intervalul 12:00-21:00.

La „kilometrul 0” al orașului, în Piața Unirii, evenimentele dedicate Zilei Naționale vor începe la ora 15:00 cu un regal folcloric susținut de artiști și ansambluri folclorice de renume precum Sava Negrean Brudașcu, Aurel Tămaș, Ana Ilca Mureșan, Maria Golban Șomlea, Valeria și Traian Ilea, Cristian Totpati, Mariana Sfechiș, Lucia Potra, Adriana Irimieș, Mihaela Grindean, ansamblul folcloric Mărțișorul și ansamblul folcloric Dor Transilvan.

Iluminatul festiv va fi aprins în tot orașul de la ora 19:00, după care vor urca pe scena din Piața Unirii, Delia și Cargo. 

De la ora 20:00 - în Piața Avram Iancu - clujenii se vor bucura de un spectacol inedit de drone și artificii, care să aducă aminte de învățăturile anilor anteriori: „Timpurile și lumea se schimbă, nimic nu este veșnic. Legământul nostru este să nu contenim în străduința de a ne proteja meleagurile și credința pentru a le putea lăsa moștenire urmașilor noștri”.

Program 1 Decembrie

Piața Unirii
15:00 - Regal folcloric
19:00 - Aprinderea iluminatului festiv
19:05 - Concert Delia
20:15 - Concert Cargo

Piața Avram Iancu:
10:30 - Defilarea cu tehnică militară și de intervenție
12:00 - Avram Iancu, de 30 ani în inima Clujului (eveniment organizat în parteneriat cu Societatea Cultural-Patriotică „Avram Iancu” din România)
20:00 - Spectacol de drone & artificii

Piața Mihai Viteazul
09:00 - Ceremonial de depunere de jerbe și flori

loading...
Comenteaza