Clujeanul Marius Balo, din nou în GREVA FOAMEI pentru Alina, o tânără româncă întemnițată în China pentru 13 ani

Clujeanul Marius Balo, din nou în GREVA FOAMEI pentru Alina, o tânără româncă întemnițată în China pentru 13 ani

Clujeanul Marius Balo, care a stat 8 ani într-o închisoare din China, a intrat în greva foamei pentru a atrage atenția autorităților române asupra cazului Alinei Apostol, o româncă întemnițată în China de șase ani.

"Am hotărât ca de astăzi să încep greva foamei pentru Alina Apostol, românca întemnițată de șase ani de zile în China comunistă. Nu voi mai gusta niciun fel de hrană până când nu se va rezolva situația ei cu transferul în România.

Am hotărât să recurg la acest gest după o perioadă de câteva luni în care am încercat în fel și chip să sensibilizez autoritățile statului român cu privire la situația disperată în care se află. Nu o cunosc pe Alina și nu am niciun fel de legătură cu ea în afara faptului că am pătimit și eu în temnițele chinezești timp de 8 ani de zile", anunță Marius Balo pe Facebook.

Clujeanul a făcut publică povestea Alinei Apostol în noiembrie 2023, când a intrat în greva foamei pentru tânăra despre care a spus că a fost închisă pe nedrept, așa cum i s-a întâmplat și lui.

"După un an și jumătate de arest preventiv, timp în care a fost torturată psihic în fiecare zi și forțată să trăiască în condiții pe care noi, oamenii de rând ai unei țări civilizate nu ni le putem imagina, este condamnată pe nedrept în data de 15 iulie 2019 la 13 ani și jumătate de închisoare și înregimentată în sistemul odios de muncă forțată al închisorilor chinezești. Mai are de executat aproape 8 ani de zile, atât cât am pătimit eu în temnița comunistă. Sunt convins că nu va supraviețui”, a scris atunci Marius Balo pe Facebook.

Profesorul clujean spune că prin acest demers reprezintă doar interesul Alinei Apostol.

"Nu reprezent în acest demers al meu niciun interes al nimănui, în afară de interesul Alinei Apostol. Nu am în spate nicio organizație. Nu am în spate nicio asociație. Nu am în spate vreun partid sau grup de interese. Sunt doar un om. Mă numesc Marius Balo. Sunt singurul om din această țară care poate simți o parte din suferința Alinei pentru că am fost și eu închis acolo. Am fost ajutat și eu atunci în suferința mea. Vreau să ajut și eu la rândul meu.
Am făcut publică povestea ei la 1 noiembrie și doar atunci au început autoritățile noastre să se intereseze de ea. Așa s-a întâmplat și în cazul meu, ani de zile nu a interesat pe nimeni", precizează Balo.

Balo spune că tânăra "este la capătul puterilor" și "nu mai are timp" și le cere românilor să o ajute prin rugăciuni și un gând bun.

"Alina Apostol însă nu mai are timp. Este la capătul puterilor, după șase ani petrecuți într-o temniță blestemată din China. În decembrie a tras să moară. Recent și-a revenit puțin, însă situația ei rămâne critică. Oricât aș vrea, nu pot să mă prefac că nu există, că acel suflet nu suferă și ca nu stă în puterea mea să fac ceva pentru ea.

Vă rog și pe Dvs, iubiți prieteni, să o ajutați! Vă rog să o pomeniți în rugăciune! Pe cei care nu obișnuiți să vă rugați, vă rog să îi trimiteți un gând bun! Vă asigur că ea acolo simte fiecare gând bun și fiecare rugăciune! Le-am simțit și eu!

Doar împreună, uniți în cuget și în simțire, vom reuși să o salvăm. Toți pentru unul și unul pentru toți! Genul ăsta de nepăsare și de indiferență înfiorătoare doar cu post și rugăciune se poate scoate! Cu nimic altceva!
Am încercat, vă rog să mă credeți! Am scris, am sunat, am pledat, am plâns, am implorat, de cinci luni de zile, în fiecare zi. Am găsit și bunăvoință, nu spun nu, dar nu am găsit determinare. Nu am găsit în liderii noștri curaj, o farâmă măcar din curajul lui Ghandi sau al lui Martin Luther King. O fărâmă din curajul Dnei Aspazia Oțel Petrescu sau al Dnei Doina Cornea. Am însă mare încredere și nădejde că acest curaj se va găsi!", mai scrie Marius Balo.

Comenteaza