Clujeanul care l-a condus pe ultimul drum pe Silvio Berlusconi! Ce legătură era între cei doi

Clujeanul care l-a condus pe ultimul drum pe Silvio Berlusconi! Ce legătură era între cei doi
| Foto: stiridinhuedin.ro

Fostul prim-ministru al Italiei s-a stins din viață, în urmă cu câteva zile, la vârsta de 86 de ani. Printre cei care au participat la funeraliile miliardarului italian s-au numărat: premierul ungar Viktor Orban, emirul Qatarului, şeicul Tamim bin Hamad al-Thani, premierul irakian Mohammed Shia' Al Sudani, dar și un clujean.

Este vorba de Sabin Demea din Huedin. Acesta a participat la înmormântarea fostului patron de la AC Milano și a stat în preajma cercului apropiaților fostului premier, scrie apuseni.info.

Pentru persoanele din anturajul lui Berlusconi, Demea, un român venit din micuțul oraș transilvanean Huedin nu este un nume străin, fiind bine primit în aceste cercuri, de la Roma la Milano.

Ce legătură era între Sabin Demea și Silvio Berlusconi

Sabin Mugurel Demea a fost în anii 90` mâna dreaptă a fondatorului P2 – Licio Gelli, Demea fiind astăzi și unul dintre depozitarii arhivei P2, care la ultima recenzare „oficială”, din 1981, număra 962 de membri dintre care 119 de generali, 22 de ofițeri de poliție, 59 de parlamentari, 3 miniștri, un judecător constituțional, 8 directori de imprimare, 4 editori, 22 jurnaliști, 128 directori de companii publice.

De asemenea, clujeanul a întreprins toate etapele legale pentru a securiza moștenirea lui Licio Gelli, prin obținerea CERTIFICATULUI DE ÎNREGISTRARE a mărcii „Propaganda Due” la Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală (EUIPO).

Numele lui Berlusconi a fost găsit în o listă a membrilor lojii masonice Propaganda Due (P2). Această lojă secretă își propunea în anii `80 –`90 să salveze Italia de comunism, chiar dacă asta înseamnă să creeze un regim mai autoritar care să conducă la stabilirea unei ordini în țară. Prin urmare, este lesne de înțeles cum Demea l-a cunoscut pe Berlusconi în tenebroasa lume a umbrelor din anii `90.

Sabin Demea a fost candidatul PSD pentru primăria Huedin la alegerile locale din 2020.

Comenteaza