Clujeanca Elena Abrudan, cel mai bine plătit cadru universitar din ţară: câştigă 18.000 euro pe lună

Clujeanca Elena Abrudan, cel mai bine plătit cadru universitar din ţară: câştigă 18.000 euro pe lună
Un profesor de la Facultatea de Jurnalism a Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj este cel mai plătit cadru didactic din ţară: câştigă lunar peste 18.000 de euro, relevă o analiză money.ro.

Este vorba de Elena Abrudan, şef de departament la Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării din cadrul UBB, care a câştigat, în anul fiscal trecut, 18.093 euro pe lună. Ea este urmată în clasamentul naţional de decanul Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestionarea Afacerilor (FSEGA), Dumitru Matiş, cu 7.840 euro pe lună, şi de prodecanul ASE Bucureşti Ion Popa, cu 7.546 euro.

Clasamentul money.ro a fost alcătuit pe baza declaraţiilor de avere din acest an, publicate pe site-urile universităţilor. Lista întocmită de money.ro nu este completă, întrucât o serie de universități publice nu au publicat declarațiile de avere ale corpului profesoral, pentru anul fiscal 2010, cu toate că legea 544 din 2001 privind liberul acces la informațiile publice obligă instituțiile publice să actualizeze anual declarațiile de avere. Printre universitățile care nu au publicat declarațiile de avere pentru anul fiscal 2010 se numără Universitatea București, Universitatea de Medicină și Farmacie Iași, și Universitatea din Craiova.

 

Elena Abrudan a încasat 911.914 lei în anul fiscal 2010 din activități didactice și de cercetare, precum și de management academic la UBB. Prin urmare, profesorul a câștigat în jur de 75.992 lei pe lună.

Elena Abrudan nu a putut fi contactată deocamdată pentru explicaţii.

UPDATE Elena Abrudan spune că cifra nu este corectă. Vezi aici ce a declarat

Comenteaza