Clujean prins la volan beat criță. Polițiștii l-au depistat la timp înainte să provoace un accident

Clujean prins la volan beat criță. Polițiștii l-au depistat la timp înainte să provoace un accident
| Foto: istockphoto

Polițiștii de la Rutieră au luat la control străzile din municipiul Cluj-Napoca. Ca rezultat, un șofer a fost prins la volan cu o alcoolemie uriașă. 

Polițiștii au depistat, în data de 25 octombrie 2023, un bărbat, de 46 de ani, din Cluj-Napoca, care conducea autoturismul pe strada Căpitan Grigore Ignat, din municipiu.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a indicat o alcoolemie de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat, conform polițiștilor.

În baza celor constatate, conducătorului auto i-au fost prelevate mostre biologice, fiind cercetat sub aspectul infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Polițiștii au luat la control străzile din municipiul Cluj-Napoca

La data de 25 octombrie, la nivelul Poliției municipiului Cluj-Napoca au fost organizate o serie de acțiuni stradale și în trafic, pentru prevenirea unor fapte antisociale, violente și cu scopul de a impune o conduită responsabilă participanților la trafic.

În intervalul orar 15.00-17.00, polițiștii Biroului de Investigații Criminale, cu sprijinul Secțiilor Urbane 1-7 Poliție, alături de jandarmi ai Grupării Mobile de Jandarmi Cluj-Napoca și polițiști locali au acționat pentru combaterea infracţiunilor comise în mijloacele de transport public, în stațiile acestora și în zonele aglomerate, favorabile comiterii faptelor de furt din buzunare și genți.

“Au fost efectuate verificări pe principalele rute ale mijloacelor de transport public, respectiv pe rutele Memorandumului - Cartierul Mănăștur, Gheorgheni – Piața Mărăști – Memorandumului, Observatorului –Piața Cipariu – Piața Mihai Viteazu, Regionala C.F.R. – zona Ira.

În acest context, echipajele au legitimat 73 de persoane  care, prin comportament și prezența în mijloacele de transport în comun sau stații, ridicau suspiciuni și au fost verificate 70 de mijloace de transport în comun. În intervalul orar 18.00 – 21.00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier și cei ai secțiilor 1 – 7 Poliție Cluj-Napoca au întreprins activități de control al traficului rutier cu scopul prevenirii evenimentelor negative și a accidentelor cu consecințe grave.

Astfel, în acest interval au fost legitimate peste 240 de persoane și verificate 234 de autovehicule, fiind aplicate 82 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 14.000 de lei. În acest context, polițiștii au constatat 3 infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice și au reținut 7 permise de conducere, respectiv 2 infracțiuni de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și o infracțiune de conducere a unui vehicul fără permis de conducere”, au precizat reprezentanții IPJ Cluj.  

Comenteaza