Clujean arestat după ce a lovit o femeie și a sechestrat-o mai multe ore

Clujean arestat după ce a lovit o femeie și a sechestrat-o mai multe ore

Caz teribil de violență domestică la Cluj. Un bărbat din Apahida este cercetat de polițiști după ce ar fi agresat o femeie atât verbal, cât și fizic.

Polițiștii din Apahida au primit o sesizare în data de 6 martie, cu privire la un caz de violență domestică.

Din investigații a reieșit faptul că în data de 5 martie, în jurul orei 20:30, un bărbat din comuna Apahida ar fi agresat fizic o femeie în vârstă de 38 de ani, iar ulterior ar fi încuiat-o, pentru câteva ore, într-una dintre camerele locuinței, a transmis IPJ Cluj.

Bărbatul, în vârstă de 27 de ani, a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, iar în data de 8 martie, Judecătoria Cluj-Napoca a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile.

Principale recomandări ale poliţiştilor, pentru prevenirea şi gestionarea cazurilor de violenţă domestică:

  • Evitați conflictele cu partenerul de viață sau cu alți membri ai familiei, atunci când se află sub influenţa băuturilor alcoolice!
  • Subiectele care pot genera stări conflictuale, cum ar fi relații extraconjugale sau neonorarea obligației de întreținere necesită a fi tratate cu tact și răbdare, ținând cont de emotivitatea firească identificată în aceste cazuri.
  • Păstrează într-un loc doar de tine ştiut copii ale documentelor de identitate şi eventual, o sumă de bani, pe care să le poţi lua cu tine în situaţia în care eşti nevoit(ă) să părăseşti în grabă locuinţa!

Ce este de făcut în cazul în care ești victima violenței domestice?

  1. Primul lucru pe care autoritățile le recomandă victimelor violenței domestice este de a se prezenta la un medic legist pentru constatarea rănilor provocate de agresor și obținerea certificatului medico-legal. Încadrarea juridică a faptei se face în funcție de numărul zilelor de îngrijiri medicale.
  2. Să te prezinți imediat la Poliție pentru a sesiza evenimentul și depunerea unei plângeri.
  3. În cazul în care copiii au asistat la violențe sau au fost victima violențelor, trebuie sesizată Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Drepturilor Copilului.
  4. Să nu îți retragi plângerea
  5. Să soliciți instanței de judecată emiterea unui ordin de protecție care te va apăra de agresor.
Comenteaza