Cluj: Peste 50 de familii trec pe un podeţ de lemn spre casele lor VIDEO

Cluj: Peste 50 de familii trec pe un podeţ de lemn spre casele lor VIDEO
În secolul 21, locatarii unor blocuri din Cluj sunt nevoiţi să treacă pe jos un podeţ de lemn pentru a ajunge la casele lor. Până anul trecut au avut un pod montat de Armată după inundaţiile din 2010. Doar că Armata şi-a luat podul. E adevarat, după trei ani, deşi trebuia ţinut doar şase luni. Oamenii sunt nevoiţi să facă un ocol de 6 kilometri zi de zi pentru a merge cu maşina acasă şi aşteaptă cu nerăbdare o rezolvare de la autorităţile locale.

Inundaţiile din 2010 au rupt un pod care deserveşte peste 50 de familii dintr-un ansamblu de blocuri dintre localităţile Cluj-Napoca şi Chinteni. Timp de trei ani oamenii au trecut cu maşinile peste un pod montat de armată. Acum, mai au doar un podeţ improvizat din lemn. Situaţia datează de aproape un an.

O parte din balustradă s-a desprins, iar cea rămasă abia se mai ţine. Oamenii au trimis numeroase sesizări autorităţilor. Dacă vor să meargă cu maşina de la bloc la şosea, oamenii trebuie să ocolească 3 kilometri pe un drum de ţară.

În total, locatarii merg zilnic 6 kilometri în plus. Primarul localității Chinteni spune că încă nu are bani pentru pod. Construirea podului a fost estimată la 120.000 de euro.

Reporter: Alin Golban
Operator: Florin Dan

Comenteaza