Cluj: Acoperișurile a cinci case, afectate de furtună FOTO

Cluj: Acoperișurile a cinci case, afectate de furtună FOTO
Furtuna a afectat, miercuri seară, acoperișurile a cinci gospodării din localitatea clujeană Chinteni, fără să fie înregistrate victime.

Purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, Ciprian Cornea, a declarat, că acoperișul unei anexe gospodărești a fost luat de vânt și aruncat pe acoperișurile altor case. 

"La Chinteni, acoperișurile a cinci gospodării au fost afectate parțial. Acoperișurile au fost decopertate parțial și plouă în locuințe. E vorba de patru case și a cincea e o anexă cu un acoperiș de 60 mp, care a fost luat de vânt și dus pe casa vecină, unde a afectat vreo 10 mp de acoperiș. Lucrătorii noștri au îndepărtat elementele constructive de acoperiș care erau gata să cadă', a spus Ciprian Cornea. 

Prefectul judeţului Cluj, Ioan Aurel Cherecheș, alături de efective ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj și de primarul Magdalena Lucia Suciu, s-a deplasat în comuna Chinteni pentru evaluarea situației ca urmare a fenomenelor meteorologice extreme care au lovit județul Cluj.

Tot din cauza furtunii au fost afectate cablurile de curent electric în două localități. "Sunt și probleme cu firele de curent în două locații, una în Jucu de Sus și cealaltă în Turda. Acolo va interveni Electrica. Sunt scântei produse ca urmare a atingerii firelor, în Turda de pământ și în Jucu, firele între ele', a mai spus Ciprian Cornea.

Comenteaza