Clinicia „Regina Maria” reacţionează după acuzaţiile clubului CFR Cluj referitoare la testele fals-pozitive de COVID-19

Clinicia „Regina Maria” reacţionează după acuzaţiile clubului CFR Cluj referitoare la testele fals-pozitive de COVID-19

Reţeaua "Regina Maria" susţine că rezultatele testelor făcute celor de la CFR Cluj au fost valabile. În urma retestării făcute la Cluj, 23 dintre angajaţii echipei de fotbal au primit rezultate negative.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

CFR Cluj susţine că testele făcute în Bucureşti, în reţeaua "Regina Maria", au fost fals-pozitive. La retestările făcute la Cluj-Napoca, "s-a dovedit faptul că din totalul de 23 de persoane depistate pozitiv niciuna nu este şi nici nu a fost infectată cu virusul SARS-CoV-2", se arată într-un comunicat al clubului.

Mai multe meciuri din play-off au fost amânate, iar oficialii CFR-ului intenţionează să dea în judecată clinica "Regina Maria". Punctul de vedere al clinicii cu privire la testele COVID-19 este cu totul altul, scrie Mediafax.
 
„Tratăm problema testării COVID-19 cu cea mai mare seriozitate şi responsabilitate. Înţelegem rolul esenţial pe care îl joacă testarea în cazul sportivilor de performanţă şi ne dorim să fim alături de ei.

Am demarat, încă de acum două zile, verificări minuţioase ale proceselor care au stat la baza rezultatelor noastre: audităm trasabilitatea probelor pe toate fluxurile de lucru din laborator. Am început un audit extern alături de compania Abbott, producătorul american al echipamentelor pe care s-au lucrat aceste probe, pentru validarea procedurilor şi a întregului proces de testare”, susţin reprezentanţii "Regina Maria".

 Aceştia precizează că verificările lor de până acum confirmă că procedurile au fost respectate întocmai. „În plus, precizăm că tehnica RT-PCR are o acurateţe de 98%, fiind standardul de diagnostic pentru COVID-19 la nivel mondial”, au conchis specialiştii.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza