Clădirea fostului cazinou, gata în două săptămâni. Vezi cum arată FOTO / VIDEO

Clădirea fostului cazinou, gata în două săptămâni. Vezi cum arată FOTO / VIDEO
Lucrările la clădirea fostului cazinou din parcul central din Cluj-Napoca vor fi gata în două săptămâni, promite primarul Radu Moisin.

Lucrările la clădirea fostului cazinou, dar şi cele la parcul central, sunt finanţate cu bani europeni. Între altele, au fost montate peste 200 de bănci pe aleile reabilitate din parc, dar şi lampadare şi coşuri de gunoi.

Imobilul este reabilitat cu bani europeni de Antrepriza de Construcţii şi Instalaţii (ACI) Cluj, iar lucrările fac parte din amenajarea parcului central, fiind executate de asemenea cu finanţare europeană.

Clădirea fostului cazinou include 600 mp de spaţii expoziţionale şi 22 de anexe în suprafaţă de 250 mp. Anexele vor fi folosite doar ca spaţii de depozitare sau toalete.Contractul de reabilitare a clădirii cazinoului şi a parcului a fost evaluat la 7 milioane de euro (30 de milioane de lei), iar lucrările durează 15 luni de la data semnării contractului. Cel mai mic preţ a fost propus în oferta ACI: 17,04 milioane de lei (4 milioane de euro).

Lucrările includ şi delimitarea şi redarea unităţii estetice a spaţiului verde al parcului prin amenajarea a 88.000 mp de spaţiu verde, dar şi plantarea de gard viu în vederea delimitării parcului, considerat monument istoric, de zonele rutiere aflate în apropiere. Mai bine de 2.600 de metri liniari de gard viu vor fi plantaţi în acest scop. Proiectul prevede şi montarea a 232 bănci şi a şapte cişmele de apă potabilă, 176 coşuri de gunoi şi 45 de stâlpi de limitare a accesului auto. Vor fi amenajate 31 de podeţe, iar rigolele de scurgere vor fi reabilitate.

 

Vezi cum arată lucrările:


Comenteaza