CJ Cluj a avut o ultimă întâlnire cu reprezentanţii KIAT VIDEO

CJ Cluj a avut o ultimă întâlnire cu reprezentanţii KIAT VIDEO
Consiliul Judeţean mai oferă o şansă companiei KIAT să reabiliteze drumurile din judeţ. Firma are termen până luni să se decidă dacă doreşte sau nu continuarea contractului. În cazul în care acceptă, va trebui să modernizeze de probă 40 de kilometri de drumuri. Reprezentanţii Consiliului Judeţean speră să ajungă la un acord cu compania turcă, deorece organizarea unei noi licitaţii ar întârzia şi mai mult lucrările. Kiat a devenit cunoscută clujenilor anul trecut, după ce unul dintre acţionari, turcul Mustafa Bekar, a fost implicat în dosarul de corupţie al fostului primar Sorin Apostu.

Conducerea Consiliului Judeţean s-a întâlnit ieri cu reprezentanţii KIAT pentru a încerca să deblocheze situaţia. După mai bine de două ore de discuţii, autorităţile judeţene au dat un ultimatum companiei turce.

La ieşirea de la negocieri, reprezentanţii KIAT nu au dorit să comenteze situaţia.

În cazul în care compania turcă va dori rezilierea contractului, Consiliul Judeţean este nevoit să scoată din nou la licitaţie lucrările. În acest caz, reabiltiarea efectivă va întârzia cel puţin până la primăvară. KIAT a câştigat anul trecut licitaţia pentru reabilitarea a peste 400 de kilometri de drum judeţean, un contract în valoare de peste 65 de milioane de euro. Lucrările au fost oprite ulterior, după ce Consiliul Judeţean a ajuns la concluzia că turcii nu au respectat datele contractuale şi a ameninţat cu rezilierea înţelegerii.

Reporter: Cosmin Oanţă
Imagine: Zoli Szucs

Comenteaza