Circa 500 de clujeni au participat la marşul împotriva avortului FOTO

Circa 500 de clujeni au participat la marşul împotriva avortului FOTO
Tineri, familii cu copii, străini, feţe bisericeşti sau simpli curioşi au participat astăzi la "Marşul Pentru Viaţă", de la Cluj-Napoca. Evenimentul este orgnizat de Covenant Christian Center, împreună cu Biserica Greco-Catolică - Cluj-Gherla, Clinica ProVita, Casa Bucuriei şi Asociaţia Ecclesia Domestica

Locul de întâlnire a participanţilor la marş a fost Piaţa Unirii. Mai multe formaţii de tineri au interpretat, timp de mai bine de o oră, atât cântece bisericeşti, cât şi cover-uri ale unor formaţii de rock autohtone şi străine pe scena amplasată în piaţă.

În jurul orei 12, PS Florentin Crihălmeanu, episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla, a urcat pe scenă pentru a spune o rugăciune şi pentru a da binecuvântarea de începere a marşului.

Marşul a urmat traseul Piaţa Unirii-Bulevardul Eroilor-Piaţa Avram Iancu-Bulevardul 21 Decembrie-Memorandumului-Casa de Cultură a Studenţilor-strada Napoca-Piaţa Unirii. Participanţii la manifestaţie nu au scandat nimic însă au venit flancaţi de pancarte şi bannere cu mesaje precum: "Viaţa începe în momentul concepţiei", "Ei au dreptul să trăiască", "Noi toţi am fost embrioni", "Nu ucide" sau "Zi nu avortului".

Subiectul evenimentului a atras clujeni de toate vârstele, dar şi străini.

"Trebuie să fim informaţi de tineri. Să ştim cum să ne protejăm şi să învăţăm să respectăm dreptul la viaţă. Eu am venit aici cu mai mulţi colegi de la facultate", a spus o tânără.

"Ca şi creştini, trebuie să preţuim ce avem mai scump: viaţa. Trebuie să ne gândim serios înainte să facem ceva. În ziua de azi e uşor să ai acces la informaţie, dar se pare că nu e destul. Trebuie şi astfel de evenimente. Tinerii trebuie să înveţe să folosească metodele contraceptive, pot merge la doctori, sunt clinici specializate", a spus o altă participantă la marş care a vent însoţită de şoţul său şi cei doi copii.

Marşul are loc simultan în mai multe oraşe din România şi se adresează celor care doresc o schimbare morală. Prin acest gen de manifestaţie, organizatorii doresc stoparea genocidului avortului, oferirea de alternative la avort, informarea corectă a tinerilor cercetarea adevăratelor cauze ale infertilităţii în România, interziceres promovării culturii pornografice.

„Scopul evenimentului este afirmarea dreptului la viaţă al copiilor din momentul concepţiei, respectul faţă de viaţă în toate fazele şi ipostazele ei, nevoia de sprijinire a familiei ca temelie a societăţii. Scăderea natalităţii, identificată ca factorul principal al crizei demografice, va continua să cauzeze adâncirea dezechilibrului ecomomico-social dacă nu va fi stăvilită, în primul rând prin restricţionarea sau oprirea avorturilor", spune Ligia Stanciu, de la Covenant Christian Center.

Conform datelor statistice, în ultimele două decenii, România a piedut unul din cinci români prin practica avortului

Protestul a fost supravegheat de mai mulţi oameni ai legii: poliţişti şi jandarmi însă, nu s-au înregistrat evenimente care să necesite intervenţia acestora.

 

Comenteaza