Cinematograful Arta din centrul Clujului rămâne închis; se redeschide doar cu ocazia TIFF

Cinematograful Arta din centrul Clujului rămâne închis; se redeschide doar cu ocazia TIFF
Cinematograful Arta din centrul Clujului, închis în urmă cu doi ani din cauza unor litigii între proprietarii clădirii şi operatorul RADEF Româniafilm, rămâne închis mult şi bine: RADEF a plecat cu o parte dintre echipamente iar proprietarii nu au soluţii pentru investiţii.

Andrei Sebestyen, proprietarul clădirii, spune că nu a renunţat la ideea de a redeschide cinematograful, "dar nici nu pot spune deocamdată nimic" despre preconizata deschidere. "Nu vreau să spun prea multe decât că se va redeschide şi în acest an cu ocazia festivalului de film TIFF", a spus el pentru ziuadecj.ro. Sebestyen adaugă că problemele nu sunt doar de natură financiară - costurile echipamentelor sunt ridicate, dar proprietarul nu a dat cifre în ciuda insistenţelor - dar şi de natură tehnică: RADEF a plecat cu instalaţia de climatizare. "Sunt probleme de costuri şi tehnice greu de rezolvat", spune el, "pe partea de încălzire, aer condiţionat şi ventilaţie; instalaţiile le-a luat RADEF şi la tot ce au lăsat în urmă au cerut preţuri de inventar, de obiecte noi, lucru care era totuşi fără sens", spune Sebestyen. 

Directorul RDEF Româniafilm, Bogdan Iuraşcu, a explicat în urmă cu un an că motivul pentru care regia pleacă din spaţiul cinematografului Arta este că noii proprietari au preluat o parte a holului. "oi am avut o înţelegere cu proprietarii să asigurăm în continuare funcţionarea sălii de cinema, în condiţiile în care plăteam utilităţile, dările la stat şi salariaţii. De două săptămâni au preluat o parte din hol. Fără acest spaţiu, practic nu mai puteam funcţiona, aşa că am decis să închidem şi să îi lăsăm pe salariaţi în şomaj", a rezumat directorul motivul deciziei de închidere.

Comenteaza