Cine este românul arestat pentru trădare în favoarea Rusiei

Cine este românul arestat pentru trădare în favoarea Rusiei

Bărbatul care a fost arestat de DIICOT pentru trădare și spionaj în favoarea Rusiei ar fi intenționat să candideze la alegerile din vară pentru un post de primar.

Bărbatul arestat pentru trădare, după ce a fotografiat obiective NATO din România, inclusiv tehnică militară de luptă, și a dat imaginile unor diplomați de la Ambasada Rusiei de la București ar fi din Ploiești.

Potrivit ziarulincomod.ro, surse oficiale au confirmat pentru publicație că este vorba de ploieșteanul din fotografia de mai jos. Acesta se numește Alexandru Piscan, iar în 2020 bărbatul anunțase că este candidat la funcția de primar al Ploieștiului.

Se pare că ploieșteanul are ambiții politice - acesta și-a anunțat și anul acesta, pe Facebook, candidatura la Primăria municipiului Ploiești, însă nu apare pe lista finala de candidaturi validate de BEJ.

„În cel mai greu și dificil context în care ne regăsim ca oraș atât administrativ cât și politic, am decis sa îmi anunț intenția de a candida la Primăria Ploiești. (...) Am cântărit și analizat această decizie foarte dificilă și doar un om care nu este ancorat in realitate își poate dorii cu ardoare funcția de primar în acest moment doar pentru plăcerea personală de a deține această poziție”, scria Alexandru Piscan pe 22 martie, pe Facebook.

Reamintim că DIICOT a anunțat vineri că a dispus reținerea unui cetățean român cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trădare.

"Din probatoriul administrat în cauză a reieşit că, începând cu anul 2022, acesta a procedat la supravegherea unor obiective militare româneşti sau aparţinând NATO amplasate în proximitatea municipiului Tulcea, colectând informaţii cu caracter militar şi efectuând fotografii privind tehnica militară de luptă şi deplasarea personalului în zona de graniţă cu Ucraina, pe care le-a transmis către diplomaţi din cadrul Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti. În urma percheziţiilor domiciliare efectuate au fost identificate şi ridicate mai multe mijloace de probă. (...) Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție", a precizat DIICOT în comunicatul de presă.

Cine este românul arestat pentru trădare în favoarea Rusiei

 

Comenteaza