Cine este omul de afaceri din Iclod implicat în scandalul Uioreanu

Cine este omul de afaceri din Iclod implicat în scandalul Uioreanu
Vasile Pogăcean, reţinut pentru 24 de ore într-un dosar de corupţie în care este implicat şi preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Horea Uioreanu, este un baron local din Iclod, activ şi pe scena politică din comună.

A fost consilier local din partea PSD, iar în 2008 a candidat pentru funcţia de primar al comunei, pe listele PNL. Tot în 2008, presa locală vehicula că ar fi un baron local extrem de influent.

Pogăcean este administratorul firmei de lucrări tehnico-sanitare Sinai Comimpex Iclod, cu care a câştigat mai multe contracte privind lucrări de canalizare în 20 de comune clujene, de pe urma cărora ar fi încasat peste 50 de milioane de euro, după cum relata ziarul Cetăţeanul Clujean într-un articol din 2008.

În 2011, acesta a fost implicat într-un accident rutier, chiar când se pregătea să intre în curtea bisericii din Iclod. Aflat la volanul unui Audi A4, Pogăcean a intrat în casa unui localnic din Iclod, după ce a virat brusc la stânga şi a tăiat calea unui VW Golf.

Impactul a fost unul violent, maşina în care se afla Pogăcean rotindu-se de mai multe ori pe şosea înainte de a intra în casa mai sus-menţionată. Totodată, a fost socrul cunoscutei interprete de muzică populară Angela Rusu.

Citeşte şi Câtă mită a luat Uioreanu de la Pogăcean

Comenteaza