Cine este medicul-erou ars în incendiul de la ATI. A intrat în foc să-și salveze pacienții

Cine este medicul-erou ars în incendiul de la ATI. A intrat în foc să-și salveze pacienții

Medicul Cătălin Denciu a suferit arsuri grave în incendiul de la spitalul Piatra Neamț încercând să salveze cât mai mulți bolnavii până la sosirea echipajelor de pompieri. 

Medicul Cătălin Denciu, care are arsuri pe 40% din suprafața corpului a fost transferat sâmbătă seara cu un elicopter militar la Spitalul Floreasca din București, iar în această dimineață, la ora 7,30, a decolat o aeronavă care-l va transporta în Belgia la Spitalul Militar „Regina Astrid” din Bruxelles, pentru tratament de specialitate.

Medicul anestezist Ioan Cătălin Denciu, 48 de ani, este căsătorit cu o colegă de a sa, medic ginecolog, și au împreună doi copii. Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a dezvăluit faptul că medicul Cătălin Denciu i-a fost coleg de facultate şi este un bun profesionist.

„Este un profesionist, suntem şi prieteni, colegi de facultate. Îşi face meseria după cum am văzut şi în această seară încercând să salveze şi acei pacienţi”, a declarat Nelu Tătaru.

Doctorul Cătălin Denciu era de gardă pe secția ATI a spitalului din Piatra Neamț în momentul izbucnirii incendiului și a suferit arsuri grave după ce a încercat să-i salveze pe cei 16 pacienți intubați în cele două saloane ale secției de Terapie Intensivă, unde erau internați pacienți cu COVID-19. Zece dintre aceștia și-au pierdut viața. 

Opt dintre pacienții care se aflau în salonul unde a izbucnit incendiul au murit pe loc, iar alți doi, care se aflau în salonul apropiat, și-au pierdut viața în timp ce erau transferați la Urgență. Aceștia nu au decedat din cauza incendiului, ci din pricina stării grave de sănătate în care se aflau.

 

Comenteaza