Cine a fost în avionul românesc prăbușit la Milano. Pe pilot îl chema Dan Petrescu și era unul dintre cei mai bogați români

Cine a fost în avionul românesc prăbușit la Milano. Pe pilot îl chema Dan Petrescu și era unul dintre cei mai bogați români
| Foto: alephnews.ro

Dan Petrescu este miliardarul care pilota avionul prăbuşit duminică la Milano. Alături de el au mai decedat alte șapte persoane.

Acesta avea 68 de ani şi controla suprafeţe mari de terenuri din Bucureşti, dar şi din ţară. Cele mai vizibile erau în 2010 cele 15-20 de centre care includeau la vremea respectivă şi hipermarketurile Real şi alte galerii comerciale, relatează Mediafax.

Dan Petrescu s-a întors în 1990 în ţară, cu Ion Ţiriac, şi a continuat să îşi dezvolte afaceri în real-estate şi auto. Dan Petrescu a contribuit la succesul lui Ion Ţiriac în afaceri în multe zone din lume.

A fost un personaj pasionat de pilotaj şi şi-a cumpărat avionul acum zece ani. Ion Ţiriac spunea despre el că era cel mai bogat român, dar era foarte discret şi nu era prezent în spaţiul public. Fiul său e cercetător în biologie molculară la Chicago.

Un avion privat de mici dimensiuni s-a prăbuşit, duminică, peste o clădire din Via Marignano, San Donato Milanese (Milano), iar cele opt persoane aflate la bord au murit: pilotul, copilotul, cinci adulţi şi un copil.

loading...
Comenteaza