Charlie Ottley vrea să-i ajute pe copiii care i-au furat echipamentele: "Vreau să le ofer o cameră, să îi învăţ să filmeze"

Charlie Ottley vrea să-i ajute pe copiii care i-au furat echipamentele:  "Vreau să le ofer o cameră, să îi învăţ să filmeze"

Jurnalistul britanic Charlie Ottley a declarat miercuri, că nu doreşte ca cei trei copii care i-au furat echipamentele să fie pedepsiţi şi că vrea să le ofere o cameră de filmat şi şansa unui nou început.

Ottley a declarat miercuri, la Timişoara, după ce şi-a recuperat echipamentele de filmare, că adevăratele victime sunt copiii care i-au sustras bunurile şi că el nu doreşte ca aceştia să fie pedepsiţi.

"Nu suntem victime aici, adevăratele victime sunt copiii, pe care i-au dezamăgit părinţii şi societatea (...) Ar fi trebuit să fie în pat, ar fi trebuit să doarmă şi să meargă la şcoală a doua zi (...) Şi sunt copii, fie că sunt cetăţeni romi sau români, merită o şansă la educaţie, iar părinţii au nevoie de reabilitare, să ofere copiilor o nouă şansă. Altfel, vom perpetua acest ciclu al infracţionalităţii. Profit de această ocazie să le spun oamenilor că suntem norocoşi să îi ajutăm pe aceşti copii. Nu numai că nu vrem să fie pedepsiţi în vreun fel, pentru că nu este vina lor. Am vrea să profităm de această ocazie şi să le oferim şansa de a ne vizita când filmăm 'Flavours of Romania' aici, să vină să ne vadă pe platoul de filmare. Aş vrea să le ofer o cameră, să îi învăţ să filmeze şi să le oferim un nou început, sperând să îi încurajăm şi să îi inspirăm să nu facă greşelile părinţilor lor, pentru că, din câte înţeleg, tatăl lor este în închisoare", a spus Charlie Ottley, într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

Jurnalistul a mai punctat că reforma socială ar trebui să înceapă de la bază şi a îndemnat ca toţi cei care văd o familie care are nevoie de sprijin, să încerce să le ofere ajutor, iar autorităţile să găsească fonduri să ia aceşti copii de pe străzi şi să-i trimită la şcoală, pentru a nu repera greşelile făcute de părinţii lor.

Drona lui Charlie Ottley, furată şi apoi abandonată de trei copii, a fost găsită de poliţişti tocmai la Bacău. Au fost recuperate şi filmările pe care britanicul le făcuse în weekend.

Comenteaza