CFR Călători suplimentează trenurile spre mare din Cluj pentru minivacanța de 1 Mai și Paște

CFR Călători suplimentează trenurile spre mare din Cluj pentru minivacanța de 1 Mai și Paște

CFR Călători a anunțat un program de transport special pentru minivacanța de 1 Mai și Paște, destinat facilitării deplasării pasagerilor către destinațiile de vacanță.

În perioada minivacanței 30 aprilie/1 mai - 6/7 mai 2024, călătorii vor beneficia de mai multe trenuri care leagă diverse orașe din țară de Constanța și stațiunile de pe litoral, inclusiv Mangalia.

Trenuri directe vor circula din Cluj-Napoca, București Nord, Iași, Suceava, Oradea, Arad, Craiova, Satu Mare, Baia Mare, Sighetu Marmației, Bistrița Nord și Brașov, conform Agerpres.

De asemenea, şi călătorii din alte regiuni au la dispoziţie o serie de conexiuni rapide din Capitală, pe fondul existenţei mersului de tren cadenţat (la 1-2 ore) pe ruta Bucureşti Nord - Constanţa şi retur.

"În zilele cu trafic crescut din această minivacanţă, CFR Călători pune la dispoziţia publicului călător capacitatea maximă de transport tehnic disponibilă pentru asigurarea deplasării către zonele de interes aflate pe teritoriul ţării. Se va monitoriza atent traficul de pasageri şi în funcţie de evoluţia şi dinamica cererii de călătorie, compania va suplimenta operativ cu vagoane trenurile care circulă spre/dinspre cele mai solicitate destinaţii în limita parcului de material rulant tehnic disponibil", se arată într-un comunicat.

Pentru a avea o predictibilitate a cererii de transport şi pentru a putea adapta cât mai bine capacitatea de transport la numărul de locuri solicitat, CFR Călători recomandă pasagerilor cumpărarea cu anticipaţie a legitimaţiilor de călătorie. Astfel, biletele în trafic intern pot fi achiziţionate cu anticipaţie, utilizând următoarele canale de vânzare: online, direct de pe www.cfrcalatori.ro; din aplicaţia mobilă, de la automatele de vânzare bilete din staţii sau direct de la casele de bilete din staţii, agenţii de voiaj CFR Călători şi distribuitorii autorizaţi (agenţii de turism).

În plus, pasagerii se pot bucura de reduceri de până la 10% la cumpărarea cu anticipaţie sau de 10% reducere dacă optează pentru oferta dus-întors. De asemenea, conform legii, elevii pot călători gratuit, iar studenţii beneficiază de 90% reducere la călătoria cu vagoane clasa a 2-a.

Comenteaza