CFR Călători şi CFR Infrastructură, ceartă pe cazul cu ușa căzută la trenul Cluj - București. VIDEO cu momentul în care se rupe ușa

CFR Călători şi CFR Infrastructură, ceartă pe cazul cu ușa căzută la trenul Cluj - București. VIDEO cu momentul în care se rupe ușa

CFR Călători şi CFR Infrastructură se acuză reciproc, după ce uşa de acces a ultimului vagon a trenului IR 1836 Cluj Napoca – Bucureşti Nord a căzut în mers, la ieşire dintr-o staţie de pe traseu.

CFR Călători susţine că uşa trenului a fost agăţată şi smulsă de un utilaj care lucra la infrastrcutura feroviară, în timp ce CFR Infrastructură a publicat imagini cu momentul în care cade uşa, în care se vede trenul singur, fără niciunun utilaj feroviar în preajmă în momentul în care uşa cade.

După incident, CFR Călători a anunţat, printr-un comunicat de presă, că, la ieşire din staţia Bărăbanţ, ”un utilaj feroviar care se afla şi lucra la infrastructura feroviară a intrat în gabaritul de trecere agăţând şi smulgând uşa de acces a ultimului vagon din compunerea trenului IR 1836 Cluj Napoca – Bucureşti Nord”.

”Menţionăm că uşa de acces este culisantă cu acţionare digiatală, iar deschiderea acesteia este posibilă numai pe timpul staţionării trenului. Demersurile de constatare a incidentului s-au realizat în staţia Vinţu de Jos de unde trenul a plecat cu o întârziere  de 79 de minute, urmând ca vagonul să fie înlocuit în staţia Simeria. Şeful de tren se află în vagonul în cauză şi asigură siguranţa pasagerilor pentru evitarea eventualelor probleme”, a transmis CFR Călători.

CFR Infrastructură neagă varianta CFR Călători și a transmis o ”dezminţire oficială, în contextul acuzaţiilor falselor ale CFR Călători la adresa personalului feroviar, în cazul trenului IR 1836 care a rămas fără uşă la ultimul vagon”.

”Drezina pantograf care desfăşura lucrări la linia de contact se afla într-adevăr la ieşire din staţia Bărăbanţ, doar că uşa vagonului din compunerea trenului IR 1836 a căzut “SINGURĂ ”pe liniile CF, fără ajutorul niciunui utilaj, în momentul intrării trenului în staţia Bărăbanţ, dovada fiind filmarea oficială de pe camerele de luat vederi din staţie, care au surprins exact momentul în care uşa se desprinde şi cade direct pe linii, fără a fi smulsă de vreun utilaj feroviar.

Chiar operatorul național, conform comunicatului oficial referitor la acest incident, menționează faptul că “ușa de acces este culisantă cu acționare digitală, iar deschiderea acesteia este posibilă numai pe timpul staționării trenului”! Ne întrebăm retoric, cum putea un utilaj feroviar să smulgă ușa vagonului, care este culisantă și se deschide doar în timpul staționării, dacă trenul IR era deja în mișcare “…la ieșire din stația Bărăbanț…?!”, au transmis oficialii CFR Infrastructură.

”Deşi CFR Călători a acuzat oficial că «…un utilaj feroviar care se afla şi lucra la infrastructura feroviară a intrat în gabaritul de trecere», în raportul de eveniment chiar mecanicul trenului a subliniat faptul  că « …la trecerea prin staţia Bărăbanţ erau lucrărtori şi utilaje, am dat semnal de  ATENŢIE, conform reglementărilor în vigoare. Acestea nu se aflau în gabaritul de trecere, ci pe liniile încrucişate….»”, a mai transmis CFR Infrastructură.

În incident a fost implicat trenul IR 1836 Cluj-Napoca – București Nord, care a pornit marți dimineață, la ora 7:40 din Cluj-Napoca cu destinația București. În zona Alba-Iulia, când trenul parcursese 125 de kilometri, la ieșire din stația Bărăbanț, ultimul vagon a rămas fără ușă, iar trenul a fost oprit la Simeria pentru remedierea problemei (detalii AICI).

 

Comenteaza