Cercetătorii clujeni pun bazele viitoarelor brațe artificiale. Tehnologii avansate de fabricaţie cu aplicabilitate în medicină, prezentate la UTCN

Cercetătorii clujeni pun bazele viitoarelor brațe artificiale. Tehnologii avansate de fabricaţie cu aplicabilitate în medicină, prezentate la UTCN

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca a organizat, vineri, evenimentul de multiplicare privind “Metode de învăţare bazate pe cercetarea fundamentală folosind metodele de printare 3D cu aplicabilitate în domeniul bio-mecatronic”, în cadrul proiectului EMERALD 21-COP-0019 finanţat din fonduri norvegiene prin intermediul Mecanismului Financiar al Spaţiului Economic European (SEE).

Evenimentul a reunit cadre didactice, studenți, cercetători și oameni de știință din instituţii de învăţământ superior, companii private, institute de cercetare şi dezvoltare, clustere, agenţii de dezvoltare, ONG-uri sau alte instituţii publice şi private interesate de domeniul tehnologiilor avansate de fabricaţie cu aplicabilitate în medicină: printare /bio-printare 3D / IT/ bio-mecatronică/ robotică medicală, etc.

Scopul principal al acestui eveniment a fost acela de a prezenta conceptul principal al proiectului EMERALD, precum și metodele şi soluţiile practice ce au fost dezvoltate privind realizarea unor sisteme mecatronice biomimetice special concepute pentru persoane cu nevoi speciale (brațe amputate), precum şi de a crea cadrul necesar dezvoltării unor parteneriate strategice pentru pregătirea şi dezvoltarea unor proiecte naţionale şi internaţionale de cercetare şi instituţionale.

Evenimentul a avut loc pe Bdul Muncii 103 – 105, în Aula Centenar, participarea fiind gratuită.

Obiectivul principal al proiectului EMERALD constă în furnizarea de resurse și metode didactice pentru profesorii și studenții care provin din instituțiile de învățământ superior și sunt interesați să obțină cunoștințe, abilități și competențe relevante în domeniul metodelor de imprimare 3D. Prin acest proiect este posibilă impulsionarea excelenței științifice în predarea în domeniul conceperii și realizării de noi tipuri de sisteme mecatronice biomimetice pentru persoanele cu nevoi speciale.

Etichete
Comenteaza