Cercetat de poliţişti la doar 18 ani: a mâzgălit pereţii unei clădiri istorice din centru

Cercetat de poliţişti la doar 18 ani: a mâzgălit pereţii unei clădiri istorice din centru
Un tânăr bănuit de mâzgălirea pereţilor unui imobil ce face parte din patrimoniul cultural naţional a fost prins şi sancţionat de poliţiştii.

Persoana în cauză, un adolescent de 18 ani din Cluj-Napoca, ar fi scris în 29 august cu vopsea de culoare neagră şi aurie pe pereţii unei locuinţe situate pe strada Potaissa din centrul municipiului. 

În urma investigaţiilor efectuate tânărul este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „distrugere", faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

În contextul în care actele de vandalism se înmulţesc pe zi ce trece, doar în ultimele două luni fiind semnalate trei cazuri grave de murdărirea faţetelor şi a statuilor cu desene şi inscripţii de tip graffiti, poliţiştii clujeni atrag atenţia că persoanele care se manifestă „artistic" prin scrierea cu vopsea pe zidurile clădirilor riscă să fie cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere. 

De asemenea, legislaţia în vigoare (Legea nr. 554/2003 privind măsuri pentru asigurarea aspectului estetic al Capitalei şi al altor localităţi) sancţionează acest gen de fapte cu o amendă între 500 şi 2.500 lei şi obligă persoana respectivă să suporte cheltuielile pentru refacerea aspectului estetic al bunului în cauză.

 

Comenteaza