Centenarul sfârşitului Primul Război Mondial: Marii lideri ai lumii, la Paris

Centenarul sfârşitului Primul Război Mondial: Marii lideri ai lumii, la Paris

Parisul găzduieşte duminică ceremonia de comemorare a sfârşitului Primului Război Mondial. Peste 70 de şefi de stat şi de guvern, printre care preşedintele SUA, Donald Trump, preşedintele rus Vladimir Putin şi cancelarul german Angela Merkel, sunt invitaţi la cea de-a 100-a aniversare a Marelui Armistiţiu al Primului Război Mondial.

La ceremonii este prezent şi preşedintele Klaus Iohannis.

De la ora 12:00, ora României, în a unsprezecea zi a celei de a unsprezecea luni a anului, cei 72 de preşedinţi şi şefi de guverne se vor alătura preşedintelui Emmanuel Macron la Arcul de Triumf din Paris pentru a celebra Centenarul sfârşitului Primului Război Mondial. Ora 11.00 (12.00 ora României) a fost aleasă pentru a marca exact momentul la care a fost oprit focul pe toate fronturile europene. 

Înaintea ceremoniei, preşedintele francez Emmanuel Macron l-a primit la preşedintele SUA, Palatul Élysée.

Cu ocazia aniversării a 100 de ani de la finalul Primului Război Mondial, Emmanuel Macron, preşedintele Franţei, a invitat la Paris liderii ţărilor care au luptat în această conflagraţie. Printre invitaţi se numără şi Vladimir Putin, liderul de la Kremlin, care cu această ocazie va avea un scurt dineu de lucru cu omologul său din Statele Unite.

 
 
Pe data de 11 noiembrie 1918 s-a semnat armistiţiul dintre Antanta şi Germania, în pădurea de la Compiègne, acordul punând capăt Primului Război Mondial

Comenteaza