Celebrul jurnalist clujean, Mircea Roșca, a primit o nouă INIMĂ. Transplantul a durat 6 ore

Celebrul jurnalist clujean, Mircea Roșca, a primit o nouă INIMĂ. Transplantul a durat 6 ore

Jurnalistul clujean Mircea Roșca a suferit un transplant de inimă la Târgu Mureș.
 

Bărbatul de 39 de ani a primit inima unui tânăr de 21 de ani din județul Brașov după o operație care a durat peste 6 ore. 

Transplantul a fost condus de profesorul Horațiu Suciu care a ținut să transmită și un mesaj pe rețelele de socializare. 

„Performanta medicala a colectivului Institutului de Boli Cardiovasculare si Transplant din Târgu Mures continua la cel mai inalt nivel si face cinste orasului si judetului nostru.

Astazi, 8 octombrie s-a efectuat la Târgu Mures al treilea transplant cardiac din acest an. Intr-o perioada in care eforturile sistemului sanitar din Romania sunt concentrate pentru mentinerea sub control a pandemiei COVID 19 am reusit cu ajutorul unei echipe multidisciplinare pe care am avut onoarea sa o coordonez sa salvam o viata greu incercata a unui tânar de 39 de ani din Cluj.

O echipa de chirurgi din Clinica de Chirurgie Cardiovasculara TgMures condusa de Sef Lucrari Dr Marius Harpa s-a deplasat in cursul noptii la Brasov de unde a prelevat cordul unui tânar in varsta de 21 ani, victima a unui nefericit accident.

Cordul a ajuns pe calea aerului prin intermediul elicopterului SMURD la Tg Mures unde a fost transplantat cu succes pacientului de 39 de ani din Cluj-Napoca.

Interventia a decurs 6 ore si 30 de minute si s-a incheiat cu succes.

Multumesc intregului colectiv care s-a mobilizat si coordonat exemplar dovedind inca odata ca transplantarea inimii este acasa la ea la Târgu Mures.

Doresc sa subliniez gestul de generozitate si omenie a familiei greu incercate a tânarului donator care a inteles ca prin acest gest a reusit sa salveze mai multe vieti. Multumim SMURD pentru promptitudine si colaborarea excelenta. Inca odata inima medicinii românesti a batut la Târgu Mures”, a transmis profesorul Horațiu Suciu.

Comenteaza