Cel mai vechi şofer de autobuze din judeţ, bătut şi umilit de-un tânăr proaspăt întors de la muncă din Occident

Cel mai vechi şofer de autobuze din judeţ, bătut şi umilit de-un tânăr proaspăt întors de la muncă din Occident
Constantin Michile: „Am dus atâţia oameni la muncă şi-n atâtea locuri, fără probleme, şi să mă aleg cu aşa o ruşine tocmai acum...”

La cei 55 de ani ai săi, Constantin Michile este unul dintre cei mai vechi şoferi din Huedin, cu 31 de ani de activitate neîntreruptă: având peste 20 în transportul de persoane la fosta ITA - Autobaza de transport persoane Huedin (n.n. - Întreprinderea de Transporturi Auto), iar ultimii 10 lucraţi în cadrul unei firme de stat.

„Sunt cel mai vechi şofer de autobuze din Huedin, ultimul mohican, cel cu care s-a închis Autobaza de călători, în 2005. Am muncit cinstit şi-am fost apreciat de oameni şi colegi, am dus oameni peste tot, la muncă şi-n atâtea locuri, fără să mi se clintească un fir de păr din cap - ca, uite, să mă trezesc umilit acum de-un necunoscut, când mă aflam la o bere, chiar lângă blocul meu", îşi începe acesta posomorât relatarea, pe holurile IML Cluj.

E însoţit de soţie şi spune că nu înţelege în ruptul capului de ce a fost ales tocmai el de către Dănuţ, un tânăr dintr-o localitate învecinată, întors recent de la muncă din Italia, pentru a fi bătut şi umilit în seara zilei de sâmbătă, 13 iunie. Mai ales că sora acestuia îi e vecină de scară şi se înţelege foarte bine cu ea.

"Tocmai terminasem de tăiat un porc şi am intrat în <Barul lui Merca> la o bere când a venit la mine Dănuţ, înarmat cu o halbă, şi a încercat să-mi dea cu ea în cap. Înainte mi-a zis că mă ştie de pe autobuz. A fost blocat, din fericire, de doi oameni, lovindu-mă totuşi în spate cu halba. Apoi, aceasta a căzut pe podea şi s-a spart. M-am prăvălit şi eu peste halbă, fiindcă în secunda următoare tânărul mi-a tras două capete în gură. Pe lângă lovitura de la gură m-am tăiat şi la spate, de la halbă, astfel că în scurt timp podeaua localului era plină de sângele pe care-l vărsam", arată victima.

Bărbatul mai povesteşte că, în scurt timp, soţia lui l-a dus cu maşina familiei la Spitalul din Huedin, unde medicii i-au acordat primul ajutor. A doua zi omul s-a prezentat la poliţie însă, spre marea sa dezamăgire, nu s-a găsit niciun martor în întreg localul care să-i confirme versiunea, cu toţii ieşind imediat după ce a început atacul tânărului, mulţumindu-se să privească de afară "spectacolul".

După consult, medicii legişti i-au recomandat bărbatului 7-8 zile de îngrijiri medicale, însă bărbatul spune că are şi la această oră dureri în zona capului, astfel că se va prezenta şi la un examen tomograf. Abia după aceea va înainta plângere penală împotriva agresorului său, la Poliţia din Huedin.

Comenteaza