Cel mai bine plătit profesor universitar din ţară e clujean VIDEO

Cel mai bine plătit profesor universitar din ţară e clujean VIDEO
Cel mai bine plătit profesor universitar din ţară este clujean. Dumitru Matiş, decanul Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din cadrul Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca a încasat, potrivit declaraţiei de avere, în anul fiscal 2012, peste o sută de mii de euro. Decanul a refuzat să facă vreo declaraţie cu privire la suma acumulată anul trecut. Reamintim că profesorul Dumitru Matiş a fost protagonistul unei tentative de sinucidere, în urmă cu câteva luni, când s-a aruncat de la etajul casei în care locuieşte, dar din fericire a scăpat cu viaţă.

Lider în topul celor mai bogaţi profesori universitari este Dumitru Matiş. Decanul Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din cadrul Universităţii "Babeş-Bolyai" a încasat, în anul fiscal 2012, peste 459 de mii de lei, adică peste 100 de mii de euro. Banii provin din activităţi de cercetare sau participare în comisii de doctorat 22:10

Dumitru Matiş a refuzat să vorbeasca cu echipa Realitatea TV

Am încercat să stăm de vorbă cu Dumitru Matiş, cel care se află în topul clasamentului veniturilor, însă fără succes. Decanul Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din cadrul Universităţii "Babeş-Bolyai" nu a vrut să vorbească despre declaraţia sa de avere. Trebuie să va reamintim că, în luna februarie a acestui an, Dumitru Matiş a încerca să se sinucidă, aruncându-se de la etajul îmobilului în care locuieşte.

Prodecanul facultăţii a acceptat dialogul cu Reporterul Realitatea TV

"Nu pot să vă spun cum se poate realiza o astfel sumă, dar mă gândesc că suma respectivă este obţinută legal. Noi avem activităţi didactice; în facultatea noastră se desfăşoară multe activităţi legate de cercetarea ştiinţifică", a precizat prodecanul Ioan Lumperdean.

Pe locul doi este în topul celor mai bine plătiţi profesori universitari este Ciortea Gligor, profesor la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, care a încasat 358.386 lei , adică circa 80 de mii de euro, în anul fiscal 2012, din activităţi didactice, administrative şi de cercetare, potrivit declaraţiei de avere.

Reporter: Anca BACIU

Imagine: Rareş RÂŞNOVEANU

Comenteaza