Cei trei bărbați filmați în timp ce abandonau câini în Poiana Horea sunt buni de plată. Au primit o amendă uriașă

Cei trei bărbați filmați în timp ce abandonau câini în Poiana Horea sunt buni de plată. Au primit o amendă uriașă
| Foto: Screenshot / Infohuedin

Trei bărbați au fost surprinși de un trecător în timp ce lăsau câini la marginea unui drum în Poiana Horea, județul Cluj. Ulterior, aceștia au fost identificați de polițiști și amendați.

"La data de 15 februarie, în urma imaginilor apărute în spațiul public, polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Huedin – Postul de Poliție Comunal Beliș au demarat activități din oficiu pentru identificarea și luarea măsurilor legale față de trei bărbați care au fost suprinși de o persoană, având intenția de a abandona doi patrupezi în localitatea Poiana Horea din comuna Beliș, județul Cluj.

La data de 16 februarie, bărbații în cauză au fost identificați de polițiști și invitați la sediul postului de poliție.Aceștia au fost sancționați contravențional conform Legii nr. 205/2004 privind protecția animalelor, cuantumul sancțiunilor aplicate fiind de 5.000 de lei", au transmis polițiștii clujeni.

Oamenii legii au continuat verificările pentru a stabili dacă patrupezii se află în siguranță, în custodia bărbaților, fapt care s-a confirmat.

Polițiștii atrag atenția asupra faptului că "abandonarea animalelor, faptă prevăzută de Legea 205/2004 privind protecția animalelor se sancționează cu amendă de la 3.000 de lei la 12.000 de lei".

CITEȘTE ȘI: Trei bărbați, filmați în timp ce abandonau câini pe un drum din Cluj

Comenteaza