Cea mai amplă mobilizare mondială pentru mediu din istorie implică şi Clujul

Cea mai amplă mobilizare mondială pentru mediu din istorie implică şi Clujul
Duminică, 21 septembrie, cu doar câteva zile înaintea summit-ului climatic organizat de ONU, membrii Avaaz din toată lumea vor lua parte la Marșul global pentru acțiune climatică. Nici clujenii nu se lasă mai prejos şi vor ieşi în Piaţa Unirii.

Clujul este printre marile oraşe care arată că îi pasă de problemele de climat care sunt din ce în ce mai grave, iar locuitorii săi vor ieşi în Piaţa Unirii duminică de la ora 17 pentru a trage un semnal de alarmă. Marşul începe din Piaţa Unirii şi bifează Bulevardul Eroilor, Prefectura, Sora şi Casa de Cultură a Studenţilor.

"Dorim să ridicăm un semnal de alarmă la adresa cetăţenilor referitor la criza climatică. Dorim să arătăm că ne pasă şi că ne implicăm activ în rezolvarea acestei probleme. Vrem să le arătăm liderilor că se pot baza pe noi în implementarea măsurilor de protejare a planetei şi că suntem o armată imensă, răspândită la nivel global şi pregatită pentru a servi scopurile liderilor de a salva planeta, de a crea un mediu sănătos pentru toţi locuitorii planetei şi de a duce omenirea spre urmatorul prag al existenţei unde ignoranţa şi individualismul vor fi maladii de mult extirpate", a spus Codrin Ştefan Mursa, unul dintre organizatorii marşului la Cluj, alături de Raluca Ciocian, Luminiţa Dejeu, Radu Andreica şi Monica Klausen.

Acţiuni similare vor avea loc şi la Bucureşti, Braşov şi Iaşi.

Marşurile la nivel global vin în contextul în care liderii lumii cred că multora dintre cetăţeni nu le pasă de schimbările climatice şi că nu dau importanța cuvenită acestui subiect. Pe 21 septembrie, lumea are o șansă fără precedent de a le dovedi că se înșală, prin cel mai mare marș pentru acțiune climatică din istorie.

Pentru summit-ul climatic ONU din acest an, secretarul general al Naţiunilor Unite, Ban Ki-moon invită liderii lumii, de la guverne, domeniile finanţelor, afacerilor şi societăţii civile pentru a dinamiza acţiunile legate de climat. El i-a rugat pe aceşti lideri să vină cu acţiuni şi anunţuri puternice la acest summit, care să întărească rezistenţa climatului şi să mobilizeze voinţa politică pentru un acord legal în 2015. Summitul climatic ONU 2014 este o oportunitate unică pentru lideri să lupte pentru o viziune ambiţioasă bazată pe acţiuni care să ducă la acel acord global în 2015.

 

Comenteaza