Ce trebuie să aibă neapărat la ei cei care se prezintă la vaccinare și când trebuie să ajungă la centre

Ce trebuie să aibă neapărat la ei cei care se prezintă la vaccinare și când trebuie să ajungă la centre

Medicul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare din România, a precizat luni că persoanele programate pentru vaccinul anti-COVID-19 trebuie să ajungă la centrul de vaccinare cât mai aproape de ora alocată pentru a preveni aglomerarea.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Valeriu Gheorghiță a precizat luni la DigiFM că cei care vin la vaccinare anti-Covid trebuie să aibă la ei cartea de identitate pentru a fi scanată și a se valida programarea. Medicul spune că nu e nicio problemă dacă oamenii nu aduc și recipisa primită odată cu programarea, însă cine o are ușurează munca de la serviciul de triaj. În legătură cu ora la care trebuie să se prezinte persoanele programate la centrul de vaccinare, Gheorghiță a precizat că nu este încurajată venirea mai devreme.

„Pentru fiecare persoană sunt alocate 15 minute, în care se fac triajul medical și  vaccinarea, iar apoi persoana ajunge în sala de așteptare pentru monitorizare. Noi nu încurajăm venirea la centrul de vaccinare mult mai devreme decât este făcută programarea, având în vedere că suntem în pandemie și atunci trebuie respectate măsurile de distanțare fizică, trebuie să reducem la minimum posibil riscul de expunere la infecția cu SARS-COV-2. Cred că un interval maxim de jumătate de oră în preajma orei la care suntem programați este rezonabil și este bine să respectăm totuși acest interval”, a declarat Gheorghiță.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza