Ce spune Uber despre tarifele practicate pe perioada Untold

Ce spune Uber despre tarifele practicate pe perioada Untold
În 2016 s-a lăsat cu amenzi pentru şoferii partneri şi procese intentate de către taximetriştii clujeni, anul acesta cu acuze vizavi de tarifele piperate practicate de Uber pe perioada festivalului Untold, eveniment la care au participat peste 330.000 de persoane.

Pe reţelele de socializare, în perioada Untold, au apărut postări care reclamau preţuri neobişnuit de mari plătite pe cursele Uber. Între 5 şi 9 euro pe kilometru. Spre exemplu, o domnişoară susţinea că a plătit 63 de lei pe o cursă din centrul oraşului până pe Feleac, cursă care efectuată ulterior cu taxiul ar fi costat 28 de lei. 

Reprezentanţii companiei Uber spun că la ediția 2017 a festivalului Untold cererea a fost de peste 10 ori mai mare comparativ cu 2016, dar că tariful a crescut în medie de două ori: 2 x 1,95 de lei/km. Maximul atins a fost de 7 - 8 lei/km, adică 4 x 1,95 lei/km. 

''Aproximativ 1 din 3 participanți la festival au folosit serviciul, fie că au comandat personal Uber sau că au împărțit cursa cu mai mulți prieteni. Utilizatorul cu cele mai multe curse pe perioada festivalului a folosit Uber de 15 ori, iar cea mai lungă cursă a avut 36 de kilometri, a început în Piața Unirii și s-a terminat în apropierea orașului Gherla. Din cauza cererii mari, tariful dinamic pentru UberX a crescut, în medie, de doua ori, prețul ajungând cel mai mult la de patru ori tariful de bază de 1,95 de lei pe kilometru", au declarat reprezentanţii companiei într-o conferinţă de presă organizată cu prilejul aniversării unui an de existenţă în capitala Transilvaniei. 

Amintim că, patru şoferi Uber au fost amendaţi cu câte 25.000 de lei, în data de 7 august 2016, la Cluj-Napoca, pentru efectuarea de transport public de persoane în regim de taxi fără autorizaţie, iar certificatele de înmatriculare au fost reţinute. Reprezentanţii Uber s-au apărat susţinând că serviciul prestat de compania internaţională, acela de ride-sharing, este unul inovator, încă nereglementat în România.

Nu în ultimul rând, în februarie 2017, o ordonanță președințială pentru interzicerea serviciilor Uber în Cluj, cerută de Asociaţia de Monitorizare Taxi Transilvania (AMTT), a fost respinsă definitiv de Curtea de Apel Cluj. 

Comenteaza