Ce spune primarul din Florești despre cei trei urși văzuți în comună. Primele măsuri luate

Ce spune primarul din Florești despre cei trei urși văzuți în comună. Primele măsuri luate
| Foto: arhiva

Edilul Bogdan Pivariu a transmis că animalele n-au fost găsite până acum, dar nici urme ale locuirii lor în zonă. Ursoaica cu cei doi pui au fost văzuți pe șosea, la intrare în comună, în urmă cu două zile.

Primarul Floreștiului a vorbit, joi dimineața, despre acest incident. Pivariu le-a cerut cetățenilor să fie vigilenți, să contacteze autoritățile în caz că observă animalele și a anunțat primele măsuri luate.

În ceea ce privește incidentul cu ursoaica care a apărut în comuna noastră, în intravilan, vreau să anunț floreștenii că autoritățile au întreprins măsuri în acea zonă. Au făcut echipe mixte pentru căutare și smotocire pentru a vedea dacă există în acel habitat, în zona Muzeului Apei, ursoaica cu cei doi pui. Nu au fost găsite până acum.

Îndemn populația din acea zonă, și nu numai, să fie vigilentă. În cazul în care apar, să sune de urgență la 112 pentru a se activa acea celulă de criză, ca acel animal sălbatic, care nu are ce căuta în intravilanul comunei, să fie relocat. Cetățenii pot suna și la echipajul poliției locale.

Ne dorim să fie relocat cât mai repede acel animal în habitatul lui natural, tocmai pentru a nu se întâmpla vreo tragedie. Am dispus poliției locale să fie mai prezentă în acea zonă. Din informațiile pe care le deținem până la această oră, în acea zonă nu au fost găsite nici animalele și nici urme ale locuirii lor”, a spus Bogdan Pivariu.

Autoritățile locale au fost sesizate cu privire la prezența unei ursoaice cu doi pui pe strada Avram Iancu din Florești, în zona Metro. Acestea ar fi fost văzute în noaptea dinspre luni spre marți, pe DN1, la intrarea în comuna clujeană.

Comenteaza