Ce spune Peluza Şepcile Roşii despre incidentul de sâmbătă. Poliţia: 15 persoane, urmărite penal

Ce spune Peluza Şepcile Roşii despre incidentul de sâmbătă. Poliţia: 15 persoane, urmărite penal
15 persoane sunt urmărite penal pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, în urma incidentului de sâmbătă, de pe strada Şerpuitoare. Membrii Peluzei Şepcile Roşii susţin că ei au fost cei agresaţi şi că există dovezi în acest sens.

Suporterii reuniţi sub denumirea Peluza Şepcile Roşii au oferit, într-un comunicat de presă postat pe pagina de Facebook, propria versiune asupra inceidentelor de sâmbătă:

"În urma mediatizării evenimentului regretabil petrecut în data de 9 Septembrie 2017, relatat trunchiat, eronat, tendenţios şi lipsit de imparţialitate într-o publicaţie locală, poziţia oficială a Peluzei Şepcile Roşii a întârziat să apară tocmai pentru a nu escalada situaţia generată şi a crea tensiuni pe care nimeni nu le doreşte.

Totuşi, relatarea unilaterală a evenimentului, cât şi amploarea care i s-a dat în mod artificial, inclusiv încercările de politizare, ne-au determinat să avem o poziţie publică legată de aceste aspecte.

Este esenţial ca opinia publică să cunoască faptul că membrii Peluzei Şepcile Roşii prezenţi la faţa locului au încercat un dialog cu membrii galeriilor echipelor de fotbal din Ungaria, participante la un turneu de fotbal organizat de KVSC, fără să aibă intenţia ca acest dialog să degenereze în acte violente. Acest lucru s-a întamplat, din păcate, însă a fost provocat de către organizatorii turneului, sustinuţi de ceilalti participanţi. Mai mult, membrii Peluzei noastre nu au avut asupra lor nici un fel de obiect contondent sau arme albe, aşa cum eronat au relatat reprezentanţi ai presei.

O dovedesc chiar imaginile făcute deja publice!

De fapt, cei care au fost răniţi, unii chiar grav, în urma incidentului sunt tocmai membrii Peluzei Şepcile Roşii, loviţi cu bestialitate cu lemne rupte din gard, dale de beton, grilaje metalice şi alte obiecte contondente.

Instituţiile statului sunt singurele în măsură să analizeze şi să clarifice situaţia!

E important ca, în contextul socio-politic actual, să ne ferim de orice tentative de manipulare a opiniei publice. Facem un apel la calm, corectitudine şi imparţialitate", se arată în comunicatul Peluzei Şepcile Roşii, care este însoţit de fotografii ce arată persoane din grupul organizatorilor şi participanţilor la eveniment care au în mână diverse obiecte contondente.

Poliţiştii au deschis dosare penale

IPJ Cluj a anunţat că, în urma investigațiilor efectuate cu privire la incidentul produs la data de 9 septembrie  în incinta bazei sportive de pe strada Șerpuitoare din Cluj-Napoca, au fost identificate 15 persoane care ar fi fost implicate în altercație. "Față de acestea a fost dispusă continuarea urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tulburare a ordinii și liniștii publice, faptă prevăzută de Codul penal", au comunicat oamenii legii.

Astfel, la data de 14 septembrie s-a dispus continuarea urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tulburare a ordinii și liniștii publice față de 15 persoane cu vârste cuprinse între 19 și 32 de ani, din Cluj-Napoca, Dej și Turda.

"Cei în cauză, la data de 9 septembrie, ar fi provocat un scandal în incinta bazei sportive de pe strada Șerpuitoare, din Cluj-Napoca, tulburând astfel ordinea și liniștea publică, situația degenerând în acte de violență. Persoanele au fost identificate în urma investigațiilor efectuate de polițiști, care au beneficiat de sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj și a Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca", se arată într-un comunicat al IPJ Cluj.

Comenteaza