Ce poți să vizitezi pe faimoasa Transalpina?

Ce poți să vizitezi pe faimoasa Transalpina?
Concediul este din ce în ce mai aproape de noi, astfel că acum este momentul oportun să îl planificăm așa cum se cuvine, pentru a nu avea parte de momente neplăcute. Transalpina este o zonă montană, poate una dintre cele mai faimoase din țară noastră, astfel că dacă nu ai reușit încă să parcurgi acest traseu celebru și nu ți-ai planificat înca concediul, aceasta zonă va reuși să te impresioneze prin peisajele ei.

Dacă marea și agitația nu reprezintă o opțiune în acest sezon, atunci zonele montane s-ar putea să reprezinte alegeri cat se poate de inspirate. Aerul curat, liniștea și peisajele sunt doar câteva dintre lucrurile de care ne vom putea bucura din plin dacă vom alege o astfel de zonă.

Transalpina este o zonă montană, poate una dintre cele mai faimoase din țară noastră, astfel că dacă nu ai reușit încă să parcurgi acest traseu celebru și nu ți-ai planificat înca concediul, aceasta zonă va reuși să te impresioneze prin peisajele ei.

Transalpina este cea mai înaltă şosea accesibilă cu mașina de la noi din țară și mult mai veche decat Transfăgărășanul, aspect care o transformă într-o zonă unică în România. Transalpina este probabil cel mai frumos drum din România, iar acest lucru se datorează faptului că a păstrat sălbăticia locurilor înconjurătoare, cel mai probabil datorita faptului că multă vreme această zonă a fost inaccesibilă. Zeci de mii de turiști din țară și din afară aleg anual să își petreacă o parte din concediu în această zonă care a devenit un obiectiv turistic reprezentativ. Transalpina este totodată și o zonă presărată cu numeroase pensiuni și hoteluri unde te poți caza și unde poți savura din  preparatele specifice zonei. Dacă te afli în căutare unui loc de cazare Transalpina, o astfel de locație este Popasulregelui, un loc unde te poți relaxa și gusta din cele mai îndrăgite preparate. Ce mai poti însă vizita în această zonă atât de pitorească?        

Șoseaua Transalpina.          

Este cea mai înaltă șosea din România având în vedere că în punctul maxim aceasta atinge o altitudine de 2145m, un loc unde poti ajunge, la propriu, cu mașina până la nori și chiar deasupra lor. De aici veși avea șansa să admirați o serie de peisaje impresionante, o adevarată armonie a naturii. Trebuie însă ținut cont de faptul că vorbim totuși despre un drum alpin, astfel că aceasta este închisă pe perioada iernii.

Popasul Regelui.

 Daca te aflii în căutarea unui loc în care să poposești și în care să te poti bucura din plin de natură, atunci Popasul regelui este una dintre cele mai potrivite alegeri pe care le poți face. Este un hotel situat pe șoseaua Transalpina, la nici 100 de metrii de lacul Tău-Bistra. Astfel, aici te vei putea bucura simultan atât de natură cât și de cele mai delicioase preparate.

 Lacul Oașa.

 Lacul Oașa este situat la altitudinea de 1255 de metrii și este cel mai mare lac de acumulare amenajat pe cursul râului Sebeș. Acest lac este înconjurat de un peisaj pitoresc care va reuși să iți taie răsuflarea. Imensitatea construcției și peisajele de poveste sunt două aspecte care reușesc să atragă anual mii de turiști din întreaga lume spre această zonă.

 Mănăstirea Oașa.

 Un alt obiectiv turistic foarte popular în această zonă este Mănăstirea Oașa, o mănăstire ortodoxă. Mănăstirea este o oază de liniște, înconjurată de văi, păduri și lacuri, astfel că, dacă vrei pentru câteva momente să uiți de toate problemele cotidiene, acest spațiu reprezintă o alegere ideală pentru orice turist care traversează această zonă minunată.

 

Comenteaza