Ce nu trebuie ratat în această săptămână la TiMAF

Ce nu trebuie ratat în această săptămână la TiMAF
Dacă sunteţi copleşiţi de nenumăratele evenimente care au loc în cadrul Festivalului Internaţional de Muzică şi Artă Transilvania (TiMAF) şi nu ştiţi pe care dintre ele să le bifaţi, ZIUA de CLUJ vine în ajutor cu un ghid al activităţilor ce nu trebuie ratate în această săptămână.

 

În perioada 7-12 octombrie numeroase locaţii ale Clujului dau şi mai multă viaţă oraşului prin evenimentele din cadrul TiMAF.

Marţi, 7 octombrie, aveţi la dispoziţie întreaga zi pentru a vizita expoziţia Universităţii de Artă şi Design, „Se întâmplă acum!", de pe Bulevardul Eroilor, una de sculptură și instalație, după un proiect de Radu Moraru și Daniel Popescu. Conceptul surprinde ideea de neliniște contemporană, de tensiune globală generată de evenimente din cotidian, întruchipate în instanţe prin intermediul mediului de exprimare al sculpturii.

Dacă aţi comandat o porţie zdravănă de râs, o puteţi servi miercuri, de la 19:30 la Casa de Cultură a Studenţilor, împreună cu Teo, Vio şi Costel, într-un show de stand-up comedy spumos cu glume inteligente. Cu 10 ani de activitate Teo, Vio și Costel au ajuns cei mai bine cotaţi comedianţi din ţară.

Pasionaţii muzicii de calitate se pot delecta la concertul Moonlight Breakfast care are loc joi, 9 octombrie,  de la 22:00, în Euphoria Music Hall. Trupa a cunoscut o ascensiune rapidă şi s-a diferenţiat cu uşurinţă prin beat-urile electro cu influenţe jazz şi vocea solistei care te duce cu gândul la Duffy.

Weekendul începe în nuanţe multicolore, cu iniţiativa TiMAF Urban de a înfrumuseţa oraşul. Vineri 10 octombrie, grafitti-ul este ridicat la rang de artă prin intermediul profesioniştilor care vor personaliza calcane, scări şi vagoane de tren în cadrul unor sesiuni demonstrative în Gara CFR, pentru a aduce exemple pozitive de artă urbană, în tonul Capitalei Europene a Tineretului Cluj 2015.

Sâmbăta o puteţi petrece la workshopul Smart Online Marketing care urmăreşte pregătirea atât a tinerilor, cât și a specialiștilor în domeniul publicitar. Workshopul susţinut de Ionuţ Munteanu are loc la Casa de Cultură a Studenţilor între orele 10:00 şi 13:00. Seara, până la ora 21:00, vă puteţi relaxa la expoziţia de artă "Numele esenţialului", realizată de către Simona-Elena Bernat. Colecția conține 24 de mandale pictate cu tuș pe hârtie de orez.

Duminica, 12 octombrie, TiMAF provoacă publicul să participe la The Challenge, mai exact la workshopuri de artă şi să le experimenteze împreună şi la fel ca oamenii cu dizabilităţi. Cum poţi percepe arta plastică fără a vedea sau muzica fără a auzi? Este o provocare al cărui rezultat îl puteţi explora într-o expoziţie realizată de participanţii la workshopul de la Casionul din Parcul Central, între orele 13:00 şi 21:00.

Aflat la a IV-a ediţie în 2014, TiMAF se încheagă sub forma unui festival cultural complex. Născut din dorinţa de a aduce manifestări artistice în mijlocul oamenilor, TiMAF promovează o multitudine de exprimări artistice. Acesta acoperă arte ale spectacolului, arte plastice, arte decorative, literatură, acţiuni artistice interdisciplinare în cadrul unor evenimente de masă sau specializate, preponderente pentru un public larg, cu intenţia de a-l familiariza cu variate domenii ale artei.

Comenteaza