Ce este taxa de cuptor și cum funcționează. Clientul unei carmangerii din Cluj-Napoca: „Vor pierde jumătate din clienți”

Ce este taxa de cuptor și cum funcționează. Clientul unei carmangerii din Cluj-Napoca: „Vor pierde jumătate din clienți”

Taxa de cuptor a fost deja introdusă la Cluj-Napoca, la recomandarea Oficiul Județean Cluj pentru Protecția Consumatorului, care a stabilit și procedura. Produsul din carne se cântărește crud și apoi se adaugă 3 lei la fiecare 100 de grame gătite. Sunt antreprenori care deja aplică această taxă, care are titlu de recomandare, iar asta îi înfurie pe români. „Nesimțire. Sunt taxe pentru proști, vor pierde jumătate din clienți”, spune un client al unei carmangerii din oraș.

„Directorul carmangeriei a explicat că a fost introdusă la recomandarea ANPC. Aceștia spun că nu a fost introdusă o taxă suplimentară și prețul serviciului de gătire exista și până acum. Protecția Consumatorului a stabilit și procedura pentru comercianții care vor să introducă această taxă. Practic, produsul din carne se cântărește crud și apoi se adaugă 3 lei pentru fiecare sută de grame gătite. Antreprenorii au început deja să aplice această taxă care are titlu de recomandare. Oamenii în schimb sunt revoltați și spun că nu este normal ca prețul afișat să fie unul, iar atunci când vine nota să se adauge taxa de cuptor”.

 

Comenteaza