Ce amendă vor plăti clujenii care nu vor purta mască în aer liber din 8 august

Ce amendă vor plăti clujenii care nu vor purta mască în aer liber din 8 august

Începând de sâmbătă, 8 august, masca devine obligatorie la Cluj la evenimentele culturale, științifice, de divertisment și cele cu caracter religios organizate în aer liber.

Măsura obligativității purtării măștii de protecție în aer liber intră în vigoare în data de 8 august, ora 00.00. Decizia a fost luată, miercuri seară, de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Cluj.

Astfel, de sâmbătă, toate persoanele cu vârsta de peste 5 ani, vor fi obligate să poarte masca - care va trebui să acopere atât nasul cât și gura - la toate evenimentele care se desfășoară în spațiile publice deschise, evenimente culturale, științifice, de divertisment și cele cu caracter religios, pelerinaje sau alte adunări cu caracter religios. 

Amenzile pentru cei care vor fi surprinși fără mască încep de la 500 de lei și pot ajunge până la 2.500 lei, valori stabilite prin Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. 

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza