Cazarea de 1 Mai pe litoralul românesc, mai scumpă decât un sejur exotic la all inclusive în Maldive Seichelles sau Bali

Cazarea de 1 Mai pe litoralul românesc, mai scumpă decât un sejur exotic la all inclusive în Maldive Seichelles sau Bali

Stațiunea Mamaia se află la ani lumină față de Maldive, Seichelles sau Bali şi totuşi cazarea de 1 Mai pe litoralul românesc este mai scumpă ca un sejur exotic la all inclusive în destinaţii care îşi merită banii. 

Cazarea de 1 Mai pe litoralul românesc a ajuns chiar mai scumpă ca un sejur exotic la all inclusive. Adică în locuri care rivalizează cu orice screensaver și în care mâncarea și băutura sunt la discreție, scrie fanatik.ro

Pe litoralul autohton există hoteluri care solicită zeci de mii de lei pentru doar câteva zile, în condițiile în care oferta este una destul de limitată. Mai ales că, orice ar alege să facă, turiştii se vor lovi şi străzi neasfaltate, plaje încă departe de așteptări, restaurante închise și multă mizerie. Acestea par a fi coordonatele în jurul cărora se învârte și vacanța de 1 Mai.

În același timp, agențiile de turism vin cu propuneri interesante pentru locuri de povestit nepoților. Astfel, Maldive, Seichelles, Dominicană sau Zanzibar au devenit destinații banale pentru cei pasionați de călătorii. Mai ales că, pentru toate cele de mai sus există prețuri chiar mai mici față de litoralul românesc.

Astfel, un sejur de 7 zile cu avion, bagaj de cală, într-un resort de 4 sau 5 stele cu sistem all inclusive poate costa sub 1200 de euro. Adesea nu mai este nevoie de o avere pentru a putea ajunge în Republica Dominicană, de exemplu, declară reprezentantul unei agenţii de turism. De asemenea, în Zanzibar poți merge cu banii de Grecia dacă te organizezi din timp. 

Există și un new entry puternic în preferințele turiștilor români: Bali. Este un loc în care trăiesc deja câteva zeci de compatrioți. Mulți dintre ei au stat acolo și pe perioada pandemiei de coronavirus. Pentru o casă cu piscină chiria este chiar mai mică față de 2 camere în București sau Cluj-Napoca, într-un cartier aflat la periferie, iar nomazii digitali, oamenii care lucrează în IT atât au aşteptat. 

Avionul este cel mai scump spre Bali, în rest prețurile sunt mai mult decât atractive. Cazarea pleacă și de la câțiva euro pe noapte, în timp ce un prânz cu două feluri de mâncare costă, de asemenea, până în 10 euro.

Comenteaza