Caz șocant la Cluj. Câine ucis, tranșat și mâncat. Suspecți, niște muncitori vietnamezi

Caz șocant la Cluj. Câine ucis, tranșat și mâncat. Suspecți, niște muncitori vietnamezi

Polițiştii şi procurorii clujeni desfăşoară cercetări în cazul furtului şi uciderii unui câine care păzea un castel din comuna Gilău, existând suspiciuni că animalul ar fi fost tranşat de muncitori vietnamezi sau indieni pentru a-l mânca.

Reprezentanţii IPJ Cluj au declarat, miercuri, că în acest caz se fac cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de furt şi uciderea animalelor cu intenţie fără drept.

„Poliţiştii din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Floreşti au fost sesizaţi cu privire la faptul că persoane necunoscute au sustras şi probabil ucis un câine de rasă comună care se afla în curtea Castelului Rakoczi Banffy din comuna Gilău. Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului şi au demarat cercetările pentru stabilirea exactă a stării de fapt, identificarea autorilor şi luarea măsurilor legale. În cauză a fost înregistrat un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de furt şi uciderea animalelor cu intenţie fără drept”, au spus poliţiştii.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Huedin, George Ion Pop, a declarat la rândul său că urmărirea penală s-a deschis in rem, referitor la fapte, nu la persoane.

„Avem un caz referitor la ceea ce s-a întâmplat la castelul din Gilău, este vorba despre o comunitate de cetăţeni străini care lucrează la un abator din localitate. Avem nişte suspiciuni, trebuie să decriptăm camere de supraveghere din zonă. Este un dosar pentru furt şi uciderea animalelor cu intenţie, a unui câine”, a spus Pop.

Surse judiciare au declarat, la rândul lor, corespondentului MEDIAFAX, că dosarul penal vizează cetăţeni vietnamezi şi indieni care ar fi furat câinele paznicului de la Castelul din Gilău şi l-ar fi tranşat cu scopul de a-l mânca.

„Au fost descoperite bucăţi de carne în frigiderul muncitorilor străini care sunt cazaţi într-o hală compartimentată în camere. Carnea a fost trimisă la analiză la USAMV Cluj, iar în acest caz s-a implicat şi DSVSA Cluj. Rezultalele analizelor sunt aşteptate joi”, au spus sursele citate.

Comenteaza