Câți polițiști români refuză vaccinarea anti-COVID: ”Aceștia nu sunt nici măcar testați”

Câți polițiști români refuză vaccinarea anti-COVID: ”Aceștia nu sunt nici măcar testați”
| Foto: playtech.ro

  Mai mult de 50% din angajații Ministerului Afacerilor Interne nu sunt vaccinați anti-Covid. 

Cu toate astea, ca o ironie, ei sunt cei care îi amendează pe cei care nu au certificate verzi, sau sunt prinși pe străzi după ora impusă de noile restricții.

Campania de vaccinare, începută în 27 decembrie 2020, a avut ca prime categorii de vaccinare pe cei din sistemele esențiale ale statului. În această categorie, cum era de așteptat, au intrat și angajații MAI.

Fie că vorbim de cei de la circulație, sau cei din secțiile de poliție, conform coordonatorului campaniei, trebuia vaccinați. Numai că, aici intervine ironia acestei situații.

Datele cele mai recente arată că mai mult de jumătate din angajații MAi nu sunt sau au refuzat vaccinarea covid, încă de la începutul acesteia. Reprezentanții din sindicatele polițiștilor sunt de acord că este o situație imorală, dar dau vina pe alții, și nu pe angajații MAI.

„Este o situație imorală, dar de vină nu sunt polițiștii, ci persoanele care au făcut posibilă această situație. Este dreptul polițiștilor să decidă asupra propriei sănătăți.

În schimb, partea caraghioasă este că aceștia nu sunt nici macar testați”, a declarat Vasile Lincu, președintele Sindicatului Național Pro Lex, pentru Gândul.

Cu toate astea agenții de poliție intră în contact cu românii, fie vaccinați, fie nevaccinați, și în anumite cazuri sunt cei care dau amenzile, conform noilor OUG emise de guvern.

Situația este una inexplicabilă, și, deși se pune porblema riscurilor de infectare, atât pentru angajații MAI, cât și a celor cu care intră în contact, oficialii MAI nu spun și nu întreprind nimic pentru a rezolva această situație.

Ironia  situație de facto este și mai mare, cu cât din cei peste jumătate din angajații MAI nevaccinați sunt pe străzi, după ora 20:00, iar conform ultimelor restricții nu ar fi trebuit să se întâmple asta.

Aceiași angajații MAI amendează cetățenii prinși în orașele unde este impusă carantina, a celor fără certificate verzi, sau nevaccinați.

În luna noiembrie anul curent, angajații MAI au mărșăluit în fața Guvernului, iar preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi al Personalului Contractual (SNPPC), Marius Ionescu, declara atunci că:

„Bineînţeles că da, suntem nemulţumiţi de posibilitatea introducerii obligativităţii vaccinării pentru poliţişti. Noi suntem poliţişti, am fost în prima linie şi am trăit cu acest virus de 2 ani de zile.

oi nu suntem împotriva vaccinării, dar nu ni se pare normal să condiţionezi prezenţa la serviciu sau în alte locuri de această vaccinare. (…) Nu este normal să obligi la vaccinare”, declara Marius Ionescu, potrivit playtech.ro.

Comenteaza