Video Cățel captiv în apele înghețate ale Someșului, salvat de pompierii din Dej

Cățel captiv în apele înghețate ale Someșului, salvat de pompierii din Dej

Pompierii dejeni au reușit să scoată câinele unei familii ce a rămas captiv în gheața ce s-a format pe apa râului Someș, în dreptul localității Petrești.

Cel mai probabil gheața a cedat în momentul când animalul a încercat să traverseze râul, și cainele a fost prins în golul creat. Oamenii de la casele din apropiere au auzit schelălăitul câinelui și au încercat să ajungă la el folosind o barcă de agrement (gonflabilă). Barca de o persoană s-a spart la contactul cu gheața tăioasă și numai o minune a făcut ca persoana din barcă să poată ieși la mal.

Oamenii inimoși nu s-au descurajat și au solicitat ajutorul pompierilor dejeni. Folosind barca de salvare, militarii au reușit să spargă cu lopețile gheața pe o distanță de circa 10 m și să ajungă în apropierea câinelui, care începea deja să prezinte semne de epuizare.

Pompierii militari au reușit să-l elibereze dintre sloiuri, însă animalul a fugit imediat ce a fost adus la mal, fără a da șansa salvatorilor să îl încălzească și să îl ducă într-un loc protejat.

 

Comenteaza