Carne fără probleme în Cluj: o puteţi cumpăra fără griji, spun autorităţile VIDEO

Carne fără probleme în Cluj: o puteţi cumpăra fără griji, spun autorităţile VIDEO
Clujenii pot cumpăra lapte sau carne fără teamă. Controalele din ultimele zile au arătat că, la Cluj, NU au ajuns pe rafturi produse lactate contaminate cu aflatoxină sau carne de curcan cu reziduuri de antibiotic.

Protecţia Consumatorilor Cluj a luat probe de lapte de la producătorii din judeţ, dar şi de la tonomatele unde se vinde laptele în oraş. Niciuna dintre probe nu conţinea aflatoxină. Aceeaşi situaţie şi în cazul cărnii de curcan sau a legumelor provenite din străinătate, la care s-au descoperit probleme în ţară, dar nu şi la Cluj. "În Cluj toate aceste alerte au fost infirmate", spune şeful OPC Cluj, Cristian Nicula. "Inclusiv cele despre laptele cu aflatoxină, după ce s-au prelevat foarte multe probe de la producători, inclusiv de la automatele de lapte care există pe piaţă, şi s-au dovedit a fi forme conforme".

Astfel de alerte privind siguranţa alimentelor au existat în România şi în alţi ani, dar nu au fost mediatizate, a declarat şeful OPC Cluj. El a explicat că, la nivelul Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor există un sistem de alertă care permite instituţiei să intervină în cazul apariţiei unor produse infestate.

"Există un sistem de alerte foarte bine pus la punct, astfel încât în momentul în care există o astfel de informare şi în speţă ei sunt primii care intervin urgent", explică Nicula.

Pentru a preveni astfel de probleme, Protecţia Consumatorilor a intensificat controalele la produsele alimentare.
Reporter: Cristina Pîrvu
Imagine: Călin Fedeleş

 

Comenteaza