Care este explicația Camerei Deputaţilor cu privire la problemele din timpul discursului lui Zelenski

Care este explicația Camerei Deputaţilor cu privire la problemele din timpul discursului lui Zelenski
| Foto: digi24.ro

De vină pentru problemele tehnice din timpul discursului preşedintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, a fost modificarea unui parametru cu foarte scurt timp înainte de debutul şedinţei, spune Alexandru Tănase, şeful Departamentului Centrul dezvoltare-tehnologică de la Camera Deputaţilor.

„Vreau să precizez, cronologic vorbind, că începând cu ora 14:00 s-au făcut teste continuu până la ora 18:50. La ora 18:50 a existat o solicitare din partea partenerilor noştri de a efectua o modificare în arhitectura sistemului, în sensul că s-a dorit inserarea unui material media.

Ulterior, în timpul şedinţei, la momentul în care au fost necesară reluarea speech-ului preşedintelui Zelenski, în momentul acela s-a descoperit faptul că există o modificare de parametru făcută cu câteva minute, foarte scurt timp înainte. S-au efectuat în 20 de secunde toate modificările pentru ca discursul să fie transmis în plen şi traducerea să fie conformă”, spune Alexandru Tănase, şeful Departamentului Centrul dezvoltare-tehnologică de la Camera Deputaţilor.

El a precizat că serviciile traducătorului sunt folosite şi de Ambasada Ucrainei.

„A avut discursul cu două ore înaintea preşedintelui. În momentul în care acea modificare s-a făcut la sistemul de transmisie, practic, vocea preşedintelui s-a suprapus peste canalul de traducere. (...) Nu am discutat cu ei (tehnicienii ucraineni - n.r.). Spre deosebire de alte parlamente, la această sesiune s-a folosit un sistem cu două limbi două canale de traducere”, conchide Tănase.

În timpul discursului lui Volodimir Zelenski, în Parlamentul României au existat probleme de sunet şi de traducere, semnalate în sptațiul public.

Comenteaza