Când vin autobuzele noi la Cluj

Când vin autobuzele noi la Cluj
Primăria a achiziţionat 40 de autobuze noi, dar niciunul nu a ajuns deocamdată la Cluj. ZIUA de CLUJ a aflat când vor sosi.

Cele 40 de autobuze noi, cumpărate de Primărie în beneficiul Companiei de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca, vor sosi anul acesta. Informaţia a fost confirmată de şeful CTP, Liviu Neag.

"Avem certitudinea că toate cele 40 de autobuze vor sosi la Cluj până la 31 decembrie 2014. Primul lot de zece autobuze va veni în prima decadă a lunii noiembrie", a declarat Neag, pentru ZIUA de CLUJ. 

Contractul prevede ca autobuzele să fie livrate în loturi de cel puţin zece bucăţi. E vorba de autobuze articulate, care vor fi vopsite în aceleaşi culori ca tramvaiele poloneze, adică în nuanţe de mov şi gri.

Licitaţia publică pentru cele 40 de autobuze noi a a fost câştigată de Solaris Bus&Coach, din Poznan. "Urmărim să încurajăm utilizarea transportului în comun din municipiu în defavoarea mașinilor personale și am încredere că toate acestea se vor traduce în condiții mai bune de viață pentru fiecare cetățean", preciza Emil Boc.

Pentru cele 40 de autobuze noi, firma câştigătoare, Solaris Bus&Coach Polonia, a participat cu o ofertă financiară de 49.626.600 lei, fără taxa pe valoarea adăugată (faţă de valoarea estimată de 50.720.000 lei fara TVA).

Primăria Cluj-Napoca va plăti pentru fiecare autobuz peste 282.000 de euro.

Acordul cadru presupune livrarea a 40 de autobuze articulate noi, care dispun de dotări la cele mai înalte standarde:

- Euro 6 - potrivit directivei europene cu privire la standardele de poluare
- aer condiționat, camere video pentru siguranța călătorilor, podea joasă, rampă de acces pentru cărucioare și persoane cu dizabilități, loc pentru fotoliu rulant, uși de acces duble cu sistem de protecție a călătorilor (autobuzul să nu se poată deplasa cu ușile deschise), sistem de numărare a călătorilor, sisteme de transmitere de date (radio, GPS)
- perioadă de garanție de 3 ani/180.000 km
- durată de funcţionare de 15 ani

În 27 octombrie, CTP va primi ofertele şi pentru o altă licitaţie, de achiziţie a zece autobuze nearticulate.  

Etichete
Comenteaza