Campanie pentru sprijinirea 112 şi SMURD

Campanie pentru sprijinirea 112 şi SMURD
Compania de telefonie mobilă Vodafone şi Asociaţia React au lansat în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii Publice, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, 112 şi Smurd campania de informare „O viaţă poate depinde de tine”.

Campania încearcă le transmită două mesaje românilor şi anume: să sune numai în caz de urgenţă la 112 şi să înveţe cum să acorde primul ajutor. „În Cluj, în primele şase luni, 60% din apelurile primite la 112 sunt apeluri false", a declarat Nicoleta Radu, de la Vodafone.

În cadrul campaniei de informare vor fi prezentate la televizor două sporturi care transmit cele două mesaje. De asemenea, a fost creat site-ul www.salvez.ro, unde sunt prezentate nouă filmuleţe demonstrative cu măsuri de prim-ajutor.

„ Pregătim cursuri de prim ajutor în Bucureşti, Craiova, Târgu Mureş, Timişoara, Piatra Neamţ şi Constanţa. Primul curs de prim ajutor va avea loc la Cluj în 25 octombrie, de la ora 17.00, la sediul Asociaţiei pentru Relaţii Comunitare. Cursurile sunt realizate cu ajutorul medicilor SMURD, iar la un curs pot participa zece persoane", a precizat Nicoleta Radu.

Comenteaza