Camion cu lemne fără acte, oprit în Baciu, după o sesizare la 112

Camion cu lemne fără acte, oprit în Baciu, după o sesizare la 112
| Foto: arhivă

Polițiștii clujeni au depistat, sâmbătă noaptea, în urma unui apel la 112, prin organizarea unui filtru rutier, un tranport de material lemnos efectuat cu un ansamblu de vehicule, în timpul deplasării în localitatea Baciu.

Astfel, în noaptea de 10 spre 11 septembrie, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca – Secția 3 Poliție Baciu au depistat, în urma unei sesizări înregistrate la S.N.U.A.U. 112, prin organizarea unui filtru rutier, un tranport de material lemnos efectuat cu un ansamblu de vehicule, în timpul deplasării în localitatea Baciu.

Verificările au fost continuate de către polițiștii Serviciului Ordine Publică – Biroul Protecția Fondului Forestier și Piscicol, care, alături de specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Cluj, cu sprijinul  Ocolului Silvic Gilau din cadrul Directiei Silvice Cluj, au procedat la inventarierea materialului lemnos.

"Datele obținute au fost analizate în raport cu informațiile încărcate în aplicația SUMAL 2.0, fiind constatate nereguli privind efectuarea de fotografii la momentul emiterii avizului, motiv pentru care a fost aplicată o sancțiune contravențională, în valoare de 3.000 de lei, conform Legii nr. 171/2010.

În paralel, având în vedere neconcordanțele identificate în raport cu avizele de însoțire pentru materialul lemnos transportat, polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică s-au sesizat din oficiu cu privirea la comiterea infracțiunii de transport cu orice mijloace de transport al materialelor lemnoase, în volum de peste 10 metri cubi, neînsoțite de documente specifice de transport, din care să rezulte cu certitudine legalitatea provenienței materialului lemnos, faptă prevăzută și pedepsită de art. 68 din  Legea nr. 46/2008 - Codul Silvic.

Întreaga cantitate de material lemnos, în volum de 37,27 metri cubi, precum și ansamblul de vehicule format din cap tractor și semiremorcă au fost indisponibilizate.

În continuare sunt efectuate cercetări sub îndrumarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca", au transmis reprezentanții IPJ Cluj.

Comenteaza