Calendarul Evenimentelor în Cluj | 20-23 Decembrie
- Scris de Tatiana Untilov
- 20 Dec 2021, 20:09
- Eveniment
- Ascultă știrea
ZIUA DE CLUJ îți recomandă cele mai interesante evenimente din Cluj-Napoca. Iată ce poți face în perioada 20-23 decembrie 2021.
20 Decembrie
- 20 decembrie 2021, 18:30, Opera Națională Română
Magia Crăciunului sosește din nou, iar pentru că sărbătoarea nu este împlinită fără cântecele ce-i poartă amprenta inconfundabilă, artiștii Operei Naționale Române din Cluj-Napoca aduc în dar, în luna cadourilor, cele mai frumoase cântece de sărbători cu ale lor mesaje din basme adunate. Dacă în urmă cu un an vă uram tuturor Sărbători luminate și fericite doar în lumea virtuală, sărbătorind Acasă de Crăciun, iată că anul acesta momentul revederii în sala noastră de spectacole a sosit și vă invităm să petrecem momente unice, de data aceasta Împreună de Crăciun!
2x PREMIERĂ Cluj: Tache, Ianke și Cadâr // Horaţiu Mălăele, Răzvan Vasilescu, Mihai Constantin
- 20 decembrie 2021 la 19:00, 21 decembrie la 20:30, Casa de Cultură a Studenților
Horaţiu Mălăele, Răzvan Vasilescu şi Mihai Constantin readuc în fața publicului textul lui Victor Ion Popa – „Take, Ianke şi Cadâr”. Textul, o comedie savuroasă în trei acte, scris în 1932 şi pus în scenă în acelaşi an la Teatrul Maria Ventura, a fost montat pentru prima dată la Bulandra în 1957 de regizorul N. Al. Toscani. La peste şase decenii de la montarea lui Toscani, Horaţiu Mălăele readuce pe scenă cele trei tipologii umane, întrupându-l pe evreul Ianke şi distribuindu-i în rolurile turcului Cadâr şi românului Take pe Răzvan Vasilescu şi pe Mihai Constantin.
21 Decembrie
- 21 decembrie 2021, 16:30, Atelier Cafe
Vrei să te apuci de Stand-up? Îți spun prietenii că ești amuzant? Întrebare retorică care să îți crească interesul în eveniment? Atunci hai la Atelier Cafe la Open Mic să ne spui glumele tale!
NU MAI ȚINE LINIA OCUPATĂ de Alexandra Felseghi
- 21 decembrie 2021, 19:00, Teatrul Național Cluj
În premieră națională, un text inedit, scris pentru și, în mare parte, la scena Teatrului Național din Cluj-Napoca, Nu mai ține linia ocupată are la bază cazul Alexandrei Măceșanu, tânăra răpită și ucisă în vara anului 2019 în Caracal. O poveste îngrozitoare în fața căreia „întreaga echipă a simțit revoltă și neputință”, dar care a trezit nevoia „de a oferi o voce unor femei ale căror tragedii ar fi putut fi evitate dacă ele ar fi fost tratate cu mai mare seriozitate atât de comunitate, cât și de autorități“, așa cum afirmă autoarea, Alexandra Felseghi. Regizoarea Adina Lazăr mărturisește că „există momente în spectacol atât de tensionate și încărcate emoțional” cu care e greu să te obișnuiești.
22 Decembrie
- 22 decembrie 2021,18:30, Opera Națională Română Cluj
Celebrul balet al lui P.I. Ceaikovski a capturat inimile și a trezit imaginația spectatorilor de toate vârstele, din întreaga lume, odată cu premiera sa de la Teatrul Imperial Mariinski, Sankt Petersburg, din data de 6 decembrie 1892. Și, ce alt cadou mai frumos putea să ofere compozitorul copiilor de pretutindeni, decât o tradiție lirică ce continuă să anunțe și astăzi sărbătorile de iarnă, cu entuziasm și pe partituri fermecătoare?
Taraful Rutenilor și Carmen Chindriș
- 22 decembrie 2021, 20:30, Casa de Cultură a Studenților
Luând în considerare creșterea exponențială a numărului de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 și ținând cont de măsurile deja întreprinse la nivel național pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, organizatorii concertului Taraful Rutenilor și Carmen Chindriș care ar fi trebuit să se desfășoare pe 29 octombrie, la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca, a fost reprogramat. Concertul va fi prezentat publicului de la Cluj, în data de 22 decembrie 2021, în aceeași locație.
„Amalia respiră adânc” la Teatrul Național Cluj-Napoca
- 22 decembrie 2021,19:00, Studio Euphorion
Amalia respiră adânc nu este un spectacol, ci o poveste. O poveste care recreează universul regimului comunist în toată absurditatea sa. O poveste a unui suflet rătăcit prin comunism. O poveste care nu condamnă trecutul, ci îl evocă. O poveste despre nenorocul de a trăi într-o societate bolnavă. O poveste despre supraviețuirea într-un mediu care te lovește cu un întreg arsenal, care are menirea să te dezumanizeze, să te spele pe creier, să te infesteze cu ideologia comunistă. O poveste pe care o poți trăi doar dacă te lași acaparat de jocul numit vis.
23 Decembrie
- 23 decembrie 2021, 18:00, Teatrul Național Cluj
Cu Sânziana şi Pepelea redescoperim copilăria teatrului românesc, acea naivitate hazlie, jucăuşă, care grăieşte însă multe adevăruri despre firea românească valabile şi astăzi; un text foarte teatral, cu potenţialităţi scenice, de joc… „E jucăuş, da, afirmă regizorul, era şi vremea când se descopereau, cel puţin la noi, efectele scenice, trapa, lumina electrică, schimbatul rapid al decorurilor, coborârea din plafon… şi într-adevăr, ceea ce se vede la Alecsandri, şi o făcea mai mult sau mai puţin calculat, era cunoaşterea folclorului. Iar noi am mers mult pe această cale a folclorului, şi nu la modul superficial, ci mai aprofundat: am ajuns la iele, la vrăjitoare, la blesteme, la legătura cu religia creştină, cu ortodoxismul. Ţinta spectacolului este însă în primul rând să bine-dispună“.