Caii din Florești, la plimbarea de dimineață. Subiect de bancuri pentru internauți: „Eu zic să ne bucurăm totuși, alții au urși” / „Pariez pe cel alb”

Caii din Florești, la plimbarea de dimineață. Subiect de bancuri pentru internauți: „Eu zic să ne bucurăm totuși, alții au urși” / „Pariez pe cel alb”
| Foto: Facebook.com/INFO TRAFIC jud. Cluj / Dragoș Mihai

Trei cai au fost surprinși plimbându-se nestingheriți prin mijlocul străzii la Florești, duminică dimineață.

Floreștenii s-au obișnuit deja cu asemenea scene, fiind destul de des întâlnite. Pe grupul INFO TRAFIC jud. CLUJ de pe Facebook, internauții s-au întrecut în glume pe marginea situației deja celebre la nivelul comunei.

„Și Tesla încă se laudă cu self driving când românii au tehnologie return to home de sute de ani!”, „Eu zic să ne bucurăm totuși, alții au urși...”, „Unde-i Locala să escorteze coloana oficială?” sau „Pariez pe cel alb”, sunt câteva dintre comentariile la postarea în care apare fotografia cu animalele.

Edilul comunei Florești, Bogdan Pivariu, spunea în urmă cu câteva săptămâni că problema animalelor din comună va fi rezolvată, caii urmând a fi „ridicați”, dar că este nevoie de o formulă juridică pentru a face asta.

„Am avut discuții cu firme specializate, care să poată ridica aceste animale care sunt lăsate pe domeniul public. În acest moment trebuie să găsim formula juridică prin care să ridicăm calul și să îl scoatem la licitație pentru că nu putem să-l păstrăm pe mai departe. Avem și sprijinul municipiului Cluj-Napoca, în ceea ce privește această problemă.

De asemenea, în următoarea ședință voi supune dezbaterii și votului în consiliul local încă un proiect pe această problemă. Încă gândim din punct de vedere juridic. Activitatea de ridicare a câinilor este prevăzută special, iar cu caii este altă problemă. În marea lor majoritate, acești cai sunt cu stăpân și trebuie să îi sancționăm pe cei care comit acest act antisocial. Probabil prin luarea calului și vânzare, dacă nu se achită cheltuiala, se va rezolva situația”, declara atunci Pivariu.

Comenteaza